ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΤην ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στην Εύβοια ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

Την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στην Εύβοια ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

Την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών στην Εύβοια ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

Με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζ. Μακρή, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, κατά τη συνάντησή του με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, ζήτησε την μέγιστη δυνατή ενίσχυση τόσο των Πρωτοβάθμιων όσο και των Δευτεροβάθμιων Εκπαιδευτικών δομών στην Εύβοια, με ιδιαίτερη προσοχή να τίθεται στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

 Ήδη, οι ανάγκες που έχουν δηλωθεί καλύπτονται με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενώ σε δεύτερη φάση αναμένεται η τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και οι προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για να μη χαθούν διδακτικές ώρες.

Στόχος είναι τη νέα σχολική χρονιά να καλυφθούν τα βασικά νέα εκπαιδευτικά κενά που θα ανακοινωθούν και ταυτόχρονα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον, ο βουλευτής ζήτησε να παραμείνει ως έχει ο χάρτης των εκπαιδευτικών δομών στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για το νέο αναβαθμισμένο σχολείο και την υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.