ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην άμεση έγκριση δύο τμημάτων του ΓΕΛ Διστόμου ζητά ο Γιώργος Μουλκιώτης

Την άμεση έγκριση δύο τμημάτων του ΓΕΛ Διστόμου ζητά ο Γιώργος Μουλκιώτης

Την άμεση έγκριση δύο τμημάτων του ΓΕΛ Διστόμου ζητά ο Γιώργος Μουλκιώτης

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, όπου τονίζει την επιτακτική ανάγκη για άμεση έγκριση δύο (2) τμημάτων ομάδων προσανατολισμού της Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στο ΓΕΛ Διστόμου.

Αναλυτικότερα ο βουλευτής επισημαίνει πως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μην εκκρίνει δύο τμήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στο ΓΕΛ Διστόμου έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες, καθώς αλλάζει τα δεδομένα σπουδών για κάποιους μαθητές και δημιουργεί ιδιαίτερους προβληματισμούς αλλά και ενδεχόμενα επιπρόσθετα οικονομικά βάρη στους ιδίους και στις οικογένειές τους.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Διστόμου εκφράζει την ανησυχία και κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να μη συμπεριληφθούν τα δύο τμήματα ομάδων προσανατολισμού της Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής του ΓΕΛ Διστόμου στα εγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα ομάδων προσανατολισμού για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Κατόπιν αυτών, ζητά από την αρμόδια υπουργό την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των μαθητών και την άμεση έγκριση των δύο (2) τμημάτων ομάδων προσανατολισμού της Γ’ τάξης Ανθρωπιστικών σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στο ΓΕΛ Διστόμου.