ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα«Πράσινο φως» σε έργα υποδομών στην Β. Εύβοια - Στόχος η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών

«Πράσινο φως» σε έργα υποδομών στην Β. Εύβοια - Στόχος η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών

«Πράσινο φως» σε έργα υποδομών στην Β. Εύβοια - Στόχος η αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ευχαρίστησε ο Υφυπ. ΑΑΤ, κ. Σ. Κεδίκογλου

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής του Νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, γνωστοποίησε πως εν συνεχεία επαφών του με τον Υπουργό Ναυτιλίας Και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκη, στα πλαίσια της οποίας προτάθηκε η αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων για τις νησιωτικές περιοχές, εγκρίθηκαν μια σειρά από χρηματοδοτήσεις τα πρώτα έργα και μελέτες, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών στην Β. Εύβοια. Ήτοι:

  • Συντήρηση-Αντικατάσταση Πινάκων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ύψους 49.600,00 ευρώ,
  • Μελέτη Αποκατάστασης λιμένα Λίμνης, ύψους 40.000,00 ευρώ,
  • Αποκατάσταση αστοχιών επί των κρηπιδωμάτων του λιμένα Λίμνης, ύψους 74.400,00 ευρώ 
  • Αντικατάσταση συστημάτων πρόσδεσης σκαφών, ύψους 24.800,00 ευρώ.

Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Ανασυγκρότησης Βορείου Ευβοίας, η οποία εντάσσεται στο πεδίο εφαρμογής των πολιτικών και προγραμμάτων της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νησιωτική Πολιτική στην κατεύθυνση διαμόρφωσης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε), υπό το συντονισμό του κ. Σταύρου Μπένου.