ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑθανάσιος Πλεύρης: «Δεν πρόκειται ούτε να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί» το Γ.Ν. Θήβας

Αθανάσιος Πλεύρης: «Δεν πρόκειται ούτε να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί» το Γ.Ν. Θήβας

Αθανάσιος Πλεύρης: «Δεν πρόκειται ούτε να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί» το Γ.Ν. Θήβας

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε να υποβαθμιστεί ούτε να καταργηθεί το Γ.Ν. Θήβας

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτη, απάντησε ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρης, αναφορικά με το μέλλον του Γ.Ν. Θήβας αλλά και τις φήμες για πιθανότατη κατάργηση ή υποβάθμιση του νοσοκομείου. 

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρης, απάντησε επισημαίνοντας πως το Γ.Ν. Θήβας «δεν πρόκειται ούτε να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί. Και συγκεκριμένα, ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είχαν γίνει διαδικασίες από το 2020 και διορίστηκαν έξι μόνιμοι γιατροί. Αντιστοίχωςς υπάρχουν δύο γιατροί ειδικότητας χειρουργικής και παθολογίας επικουρικό και δύο ακόμα γιατροί που ήταν για την πλήρωση θέσεων ειδικότητας αναισθησιολογίας και παθολογίας. Υπάρχει λοιπό προσωπικό που έχει διοριστεί, τρεις μόνιμοι υπάλληλοι και 39 άλλα άτομα νοσηλευτικής και άλλων ειδικοτήτων που χρειάζονται. Αυτά όλα έχουν γίνει το αμέσως προηγούμενο διάστημα. Και με την προκήρυξη που ανέφερα προηγουμένως, των 534 ατόμων, ικανοποιήθηκε πλήρως το αίτημα του νοσοκομείου για τις θέσεις τις οποίες μας ζήτησαν, και έχουν προκηρυχθεί, μια θέση επιμελητή Β΄, εσωτερικής παθολογίας, ή καρδιολογίας ή αναισθησιολογίας ή πνευμονολογίας για τη ΜΕΘ, αναισθησιολογίας επιμελητή Β΄ και παιδιατρικής.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι, τώρα που μιλάμε, να βγάζει θέσεις προκειμένου να στελεχωθεί το νοσοκομείο, το οποίο πολύ ορθώς ρωτάτε, βλέπετε ότι οι προθέσεις μας είναι σε καμία περίπτωση ούτε να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί. Αυτή είναι η εικόνα, θα στηρίξουμε με τις προσλήψεις τις οποίες θα γίνουν, το νοσοκομείο προκειμένου να μπορεί να υπηρετεί την δουλειά του. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο αναφερθήκατε, στον γενικότερο σχεδιασμό, υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός τον οποίο θα τον αναπτύξει και η αναπληρώτρια Υπουργός [...] που έχει να κάνει πως θα ενισχύσουμε συνολικά τα νοσοκομεία και στα πλαίσια αυτών των ενισχύσεων θα δούμε που θα υπάρχουν πιο ισχυρά νοσοκομεία, που τα νοσοκομεία θα είναι επικουρικά.

Δεν έχει όμως σχέση με αυτό το οποίο συζητάμε τώρα. Αυτό το οποίο συζητάμε είναι ότι στηρίζουμε την δομή την οποία λέτε και μάλιστα έχετε και την ευκαιρία με την ερώτηση που θέσατε και απαντάτε τώρα να σας αναφέρουμε και τις τρεις θέσεις που ζήτησε το νοσοκομείο και βγήκε προκήρυξη για να καλυφθούν και μακάρι να καλυφθούν, διότι και εσείς πολύ καλά το γνωρίζετε,  το πρόβλημα δεν είναι οι προκηρύξεις οι οποίες βγαίνουν, το πρόβλημα είναι κατά πόσο υπάρχει επιθυμία, ειδικά ιατρικού προσωπικού, να πάει να καλύψει τις συγκεκριμένες θέσεις. Πιστεύουμε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις θα καλυφθούν και το όποιο πρόβλημα δημιουργείται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο θα έχει επιλυθεί και θα λειτουργεί κανονικά με το μόνιμο προσωπικό.»