ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗ Φανή Παπαθωμά μιλάει στο radiothiva.gr για τους σεισμούς στη Θήβα

Η Φανή Παπαθωμά μιλάει στο radiothiva.gr για τους σεισμούς στη Θήβα

Η Φανή Παπαθωμά μιλάει στο radiothiva.gr για τους σεισμούς στη Θήβα

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, μίλησε στο radiothiva.gr, τη Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, για τους σεισμούς που σημειώνονται στη Θήβα το τελευταίο διάστημα.

Η κ. Παπαθωμά τόνισε πως η Περιφέρεια έστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον Γεν. Γραμματέα όπου του ζητούν μια επίσημη και τεκμηριωμένη ενημέρωση ως προς την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας της Θήβας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έγιναν στην Κρήτη. «Εγώ προσωπικά μιλάω και με τον κ. Χουλιάρα και με τον κ. Τσελέντη, εδώ και 4-5 μέρες συνεχώς, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, και ο περιφερειάρχης επίσης, έτσι ώστε να έχουμε εικόνα του φαινομένου της Θήβας.» Στην τελευταία επικοινωνία της κ. Παπαθωμά με τον κ. Παπαγεωργίου, Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας, η Αντιπεριφερειάρχης τον ενημέρωσε πως μαζί με τον κ. Σπανό θα αποστείλουν επιστολή, καθώς επειδή υπάρχει σύγχυση για τις απόψεις όσων βγαίνουν στα ΜΜΕ, ειδικών επιστημόνων, για το σεισμικό φαινόμενο της Θήβας, ώστε να υπάρχει μια σίγουρη απάντηση για τους σεισμούς.

Όσο αφορά την Π.Ε. Βοιωτίας, η κ. Παπαθωμά υπογράμμισε πως από τη πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της Θήβας, έχοντας συγκαλέσει και ευρύτερη σύσκεψη στο Διοικητήριο το καλοκαίρι, και έχοντας έρθει σε επαφή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και τοποθετήθηκαν σεισμογράφοι σε διάφορα σημεία της περιοχής. «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως υπάρχει μέριμνα για την παροχή σκηνών από τον στρατό ενώ και η Π.Ε. Βοιωτίας έχει και στην κατοχή της κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα. Η Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως η Π.Ε. Βοιωτίας δεν αγόρασε ποτέ κρεβάτια, και πως τα κρεβάτια «ήρθαν από την Πολιτική Προστασία, από την Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως δωρεά.»