ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Ηλ. Τραμπάκουλος μιλάει στο radiothiva.gr - «Δύσκολα τα πράγματα» με την επανέναρξη των σχολείων

Ο Ηλ. Τραμπάκουλος μιλάει στο radiothiva.gr - «Δύσκολα τα πράγματα» με την επανέναρξη των σχολείων

Ο Ηλ. Τραμπάκουλος μιλάει στο radiothiva.gr - «Δύσκολα τα πράγματα» με την επανέναρξη των σχολείων

Το 1/3 των μαθητών απόντες από τα σχολεία - Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων και Επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας Ευθύνης», κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, ο οποίος είναι και δάσκαλος, μίλησε στο radiothiva.gr για την επανέναρξη των σχολείων με το πέρας των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο κ. Τραμπάκουλος επισήμανε πως τα πράγματα είναι δύσκολα, «είμαστε με τις μάσκες, με όλα τα μέσα προφύλαξης, αλλά τα κρούσματα σε όλα τα σχολεία, της Ελλάδας και της περιοχής μας, όλα τα σχολεία σχεδόν έχουν κρούσματα, κυρίως έχουν έρθει από τις διακοπές αλλά βγαίνουν και καινούρια.» Όσο αφορά τους 8.000 εκπαιδευτικούς που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, ο κ. Τραμπάκουλος υπογράμμισε πως οι εκπαιδευτικοί αυτοί λείπουν από τα σχολεία και καθώς δεν γίνεται να μοιράζουν ή να ενώνουν τα τμήματα, γίνονται επιπλέον ώρες μαθημάτων ώστε να καλυφθούν τα κενά, σημειώνοντας πως «είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα», σημειώνοντας παράλληλα πως μέσα στους 8.000 εκπαιδευτικούς δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα δίχως να είναι θετικοί, επειδή είχαν έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Ο κ. Τραμπάκουλος τόνισε πως υπάρχουν πολλοί γονείς οι οποίοι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο καθώς φοβούνται για τον κορωνοϊό, πως υπάρχουν πολλοί μαθητές οι οποίοι είναι επαφές κρουσμάτων, όταν λ.χ. νοσούν οι γονείς τους, υπάρχουν μαθητές που είτε εμβολίαστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και «τα φυλάνε οι γονείς τους 2-3 μέρες και λείπουν». «Δηλαδή στα σχολεία το 1/3 των μαθητών μπορεί να είναι και απόντες από την εκπαιδευτική διαδικασία. Αρα σχολεία ανοιχτά σημαίνει τα σχολεία των 2/3 όπως λέγαμε και παλιά η κοινωνία των 2/3.»

Όσο αφορά την ανευθυνότητα των γονέων, όπου δεν κάνουν τα test στα παιδιά τους, ο κ. Τραμπάκουλος σημείωσε πως «ιδίως τα παιδιά που είναι ασυμπτωματικά, όταν υπάρχει ανευθυνότητα των γονέων και δεν τους κάνουν τα self-test, έρχονται και είναι κινητές βόμβες για όλους μας, και για τους συμμαθητές τους και για εμάς τους εκπαιδευτικούς, που ξέρετε το εκπαιδευτικό προσωπικό επειδή διορισμοί δεν έχουν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια, έχουν γίνει πάρα ελάχιστοι, έχουμε προσωπικό γερασμένο, με ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα, που είναι μεγάλη στη ηλικίας, ζάχαρα, πιέσεις, κτλπ, και ξέρουμε πως στο βωμό του κορωνοϊού, πανελλήνια, πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν πεθάνει, εμβολιασμένοι και μη.»

Ο κ. Τραμπάκουλος, ο οποίος είναι Διευθυντής σε σχολείο του Δήμου Θηβαίων, ενημέρωσε ακόμη, μέσα από το radiothiva.gr, πως, σε επικοινωνία που είχε και με Διευθυντές σχολείων σε χωριά της περιοχής μας, «όταν υπάρχει ένα κρούσμα, όλοι οι μαθητές πηγαίνουν να κάνουν rapid test δωρεάν, το δωρεάν σημαίνει ότι πρέπει να πάνε ή στο νοσοκομείο της Θήβας, ή στο Κέντρο Υγείας.» Στη συνέχεια επισήμανε πως, ειδικά στα χωριά, λόγω του κόστους, σε χρόνο και χρήματα, μεταφοράς ενός μαθητή, από τον γονέα, στη Θήβα, υπάρχουν αρκετοί γονείς που όταν ενημερώνονται πως υπήρξε κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο, πηγαίνουν σε τοπικά φαρμακεία για να γίνει το rapid test όπου πληρώνουν το κόστος. «Θα έπρεπε να υπάρχει η συνταγογράφηση των rapid test, για όλες τις περιπτώσεις κατ` εμέ όταν χρειάζονταν, αλλά ειδικά τώρα για τους μαθητές και για τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόβλεψη» ανέφερε ο κ. Τραμπάκουλος.