ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠαραλίγο τραγωδία στη Θήβα: Κόντεψε να πεθάνει από διαρροή υγραερίου

Παραλίγο τραγωδία στη Θήβα: Κόντεψε να πεθάνει από διαρροή υγραερίου

Παραλίγο τραγωδία στη Θήβα: Κόντεψε να πεθάνει από διαρροή υγραερίου

Αστυνομικός - πατέρας δύο παιδιών - όρμησε στο διαμέρισμα και έσωσε τον 60χρονο

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Φύλακα άγγελο είχαν οι ένοικοι τριόροφου κτίσματος, αλλά και ο Αστυνομικός που μπήκε μέσα, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα, από διαρροή φιάλης υγραερίου σε ένα από τα διαμερίσματα.

Όλα έγιναν στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν το τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ Θήβας ειδοποιούσε για έντονη οσμή υγραερίου σε τριόροφο οίκημα της οδού Γιγάντων.

Αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ο επικεφαλής Αστυνόμος, πατέρας δυο παιδιών, όρμησε στο κτίριο και μη λαμβάνοντας απόκριση από συγκεκριμένο διαμέρισμα, έτρεξε να μπεί από διπλανό.

Ο ένοικος, που ζούσε μόνος του, βρισκόταν λιπόθυμος, καθώς το υγρέριο κυριαρχούσε παντού, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα και στον Αστυνόμο.

Ο άντρας μεταφέρθηκε άμεσα εκτός διαμερίσματος και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο, όπου συνήλθε αργότερα, όμως λίγη καθυστέρηση ακόμη θα είχε αποβεί μοιραία.

Η διαρροχή υγραρίου προήθε από φιάλη σόμπας, η ο οποία είχε σβήσει, αλλά η στρόφιγγα είχε μείνει ανοιχτή.

Ένας ένοικος της πολυκατοικίας εξέφρασε την ευχαριστησή του προς την αστυνομία μέσα από το Facebook:

«Αισθάνομαι την ανάγκη ως ένοικος της πολυκατοικίας που έλαβε χώρα το συμβάν με την διαρροή υγραερίου, και στην οποία πολυκατοικία διαμένουν 6 οικογένειες εκ των οποίων η τρείς με ανήλικα τέκνα. Νά ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση του Α.Τ Θήβας και στο πλήρωμα του περιπολικού το οποίο μετέβη άμεσα στο σημείο μετά την κλίση στην οποία δώσαμε για διαρροή υγραερίου σέ διαμέρισμα της πολυκατοικίας την έντονη οσμή και την μη ανταπόκριση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που βρισκόταν μέσα.

Ο αξιωματικός αστυνομικός Θ.Π. πήδηξε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος από διπλανό μπαλκόνι και κατάφερε να εισέλθει εντός του διαμερίσματος όπου και βρισκόντουσαν δύο φιάλες υγραερίου ή μία εντελώς γεμάτη και ή άλλη στην μέση,ή οποία είχε και την διαρροη από θερμαντικό σώμα που ήταν συνδεδεμένη. Η ενέργεια του αυτή ήταν καθοριστική αφού αποδείχθηκε πως το κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο και για την ζωή του ενοίκου αλλά και για τής φιάλες ή οποίες θα μπορούσαν να σκάσουν και από μια λάμπα στο κοινόχρηστο της πολυκατοικίας. Σημειωτέον ότι ο ιδιοκτήτης βρισκόταν σε ημιθανή κατάσταση λόγω της εισπνοής του αερίου.

Ευχαριστουμε επίσης και την πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση της ή οποία ευτυχώς και δεν χρειάστεικαμε... (Τραγική ειρωνία)ή φιάλες δεν έσκασαν διότι το σπίτι του ιδιοκτήτη δεν έχει ρεύμα. Εκτιμούμε πως πρέπει γίνει πλέον από την μεριά των υπηρεσιών του Δήμου μας είναι νά ενεργοποιηθούν οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση του ρεύματος καθώς και για την ικανοποίηση των αναγκών αυτού του ανθρώπου...

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας πλέον έχουν γνωστοποίηση στην Δημοτική αρχή τηλεφωνικός τό τί μέλλει γενέσθαι επί του θέματος. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις άμεσα και από τό κράτος πρόνοιας αφού πλέον ή κατάσταση ξεπερνάει τα όρια τίς ατομικής ευαισθησίας και και κοινωνικής αλληλεγγύης.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι