ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑναλυτικά όλες οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στη Βοιωτία ανά Δήμο

Αναλυτικά όλες οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στη Βοιωτία ανά Δήμο

Αναλυτικά όλες οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στη Βοιωτία ανά Δήμο

Μέχρι την Παρασκευή 18 Μαρτίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ξεκίνησε, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οκτάμηνης διάρκειας, με τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και την ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν φυσικά και οι Δήμοι της Βοιωτίας, με δεκάδες θέσεις κοινωφελούς εργασίας ανά Δήμο.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους δήμους και τις περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Αναλυτικά οι θέσεις εργασίας ανά Δήμο:

Θέσεις και ειδικότητες στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Συνολικά στο δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων θα καλυφθούν 20 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίες αναλυτικά έχουν ως εξής:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι θέσεις και ειδικότητες στο Δήμο Τανάγρας:

Οι θέσεις και ειδικότητες στο Δήμο Θηβαίων:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο Δήμο Λεβαδέων θα απασχοληθούν 55 άτομα διάφορων ειδικοτήτων εκ των οποίων 28 άνεργοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ), 16 άνεργοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ), 1 άνεργος πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΠΕ/ΤΕ) και 10 πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΠΕ).

Οι θέσεις και ειδικότητες στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι θέσεις και ειδικότητες στο Δήμο Ορχομενού:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έρχεται να ενισχύσει τους Δήμους, ιδιαίτερα εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και τις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Αυτή τη φορά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα κατάρτισης των συμμετεχόντων, που μαζί με την κοινωφελή εργασία τους, θα αναβαθμίσουν την ικανότητά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Ο ΟΑΕΔ είναι έτοιμος, με τεχνογνωσία και εμπειρία, να υλοποιήσει άμεσα και αποτελεσματικά ένα ακόμα πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που θα δώσει τη δυνατότητα σε 25.000 ωφελούμενους που ανήκουν στις πιο ευάλωτες κατηγορίες ανέργων να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και νέες δεξιότητες».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι