ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠρόσβαση όλων των περιοχών του Ν. Φθιώτιδας στα Περιφερειακά κανάλια, ζητά ο Γ. Κοτρωνιάς

Πρόσβαση όλων των περιοχών του Ν. Φθιώτιδας στα Περιφερειακά κανάλια, ζητά ο Γ. Κοτρωνιάς

Πρόσβαση όλων των περιοχών του Ν. Φθιώτιδας στα Περιφερειακά κανάλια, ζητά ο Γ. Κοτρωνιάς

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κοτρωνίας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη, στην οποία «έφερε» ξανά το θέμα των περιοχών του Ν. Φθιώτιδας που δεν έχουν πρόσβαση στα Περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

«Στον πρόσφατο νόμο 4915/2022 στον οποίο είχα την τιμή να είμαι εισηγητής με το άρθρο 108 «Εγκατάσταση Σταθμών Συμπληρωματικής κάλυψης από Ο.Τ.Α.» εξασφαλίσθηκε στα χωριά που μέχρι σήμερα δεν είχαν πρόσβαση στα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια (λευκές περιοχές) να λύσουν το πρόβλημα και με αναμεταδότες που μπορούν να εγκαθιστούν οι Δήμοι έτσι ώστε να βλέπουν πλέον τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Επειδή με τον νόμο αυτό δεν καλύπτονται τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, αφού στην περιοχή μας τα χωριά της περιοχής Νέου Μοναστηρίου Δομοκού έχουν πρόσβαση μόνο στα κανάλια της Θεσσαλίας αντί των τοπικών περιφερειακών καναλιών της Στερεάς Ελλάδας, προφανώς λόγω του ιδιαίτερου ανάγλυφου της Περιφέρειάς μας, απαιτείται η αναμόρφωση από τον πάροχο της γεωγραφικής κατανομής των περιοχών σε σχέση με τους περιφερειακούς σταθμούς που τις εξυπηρετούν.

Ερωτώ τον Υπουργό εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να λυθεί το πρόβλημα της κάλυψης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών σε όλη την περιοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

και εάν ναι, σε τι χρονικό ορίζοντα ; από ποιόν ; και με τι είδους τεχνικές παρεμβάσεις θα γίνει αυτό;»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι