ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΙωάννης Μπούγας: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών

Ιωάννης Μπούγας: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών

Ιωάννης Μπούγας: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Μπούγας, σε ανάρτηση που έκανε στα social media αναφέρθηκε στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 12 χώρες παγκοσμίως όπου υπάρχει πλήρη νομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

«Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τίτλο «Women, business and the law» για το 2022. η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 12 χωρών παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα ανδρών - γυναικών, συγκεντρώνοντας το 100% της βαθμολογίας στον δείκτη αυτό. Οι υπόλοιπες χώρες είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία και η Σουηδία.

Η επίδοση αυτή οφείλεται σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στην αγορά εργασίας και όχι μόνο, που έχουν ως στόχο την εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Ενδεικτικά:            

-Εξίσωση των γονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σύμφωνα με την οποία θεσπίστηκε η άδεια πατρότητας διάρκειας 14 ημερών μετ’ αποδοχών.

-Η γονική άδεια ως ατομικό και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε γονέα.

-Γονική άδεια 4 μηνών εκ των οποίων οι 2 θα πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ.

-Κύρωση από την χώρα μας της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την βία και την παρενόχληση στην αγορά εργασίας.

-Επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του ΟΑΕΔ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των νέων.

-Δημιουργία χώρων φροντίδας βρεφών σε μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στους εργαζόμενους γονείς και πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που εφαρμόζεται στις περισσότερες προηγμένες χώρες.

-Σημειώνεται ότι η θέσπιση ίσων δικαιωμάτων επιχειρεί να καταπολεμήσει ακόμα μια εργασιακή διάκριση εις βάρος των γυναικών. Με τις νέες άδειες για τους άνδρες, αίρονται ή τουλάχιστον αποδυναμώνονται τα αντικίνητρα για προσλήψεις γυναικών.

Η Κυβέρνηση -όπως επισήμανε η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα- θα συνεχίσει την προσπάθεια για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι