ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓ. Κοτρωνιάς: «Αποκτούν νόμιμους τίτλους τα «ορφανά» οικόπεδα της Ανθήλης»

Γ. Κοτρωνιάς: «Αποκτούν νόμιμους τίτλους τα «ορφανά» οικόπεδα της Ανθήλης»

Γ. Κοτρωνιάς: «Αποκτούν νόμιμους τίτλους τα «ορφανά» οικόπεδα της Ανθήλης»

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ανακοίνωσε πως επιλύθηκε η εκκρεμότητα που αφορούσε την απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια που το Δημόσιο θεωρούσε καταπατημένα. Ο κ. Κοτρωνιάς έδωσε έμφαση στην περιοχή της Ανθήλης, αναφέροντας πως «μετά τον αναδασμό του 1972 χωράφια και οικόπεδα ακόμη και με τίτλους ιδιοκτησίας φαίνεται να ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια τα κατέχουν και τα καλλιεργούν οι αγρότες της περιοχής, με τη ρύθμιση που ετοιμάζεται θα αποκτήσουν νόμιμους και οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας.»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Κοτρωνιάς:

«Εκφράζω την μεγάλη μου ικανοποίηση γιατί συνέβαλα καθοριστικά στην διαφαινόμενη οριστική επίλυση της εκκρεμότητας να αποκτήσουν τίτλους ιδιοκτησίας τα οικόπεδα και αγροτεμάχια που το Δημόσιο θεωρεί καταπατημένα.

Ειδικά για την περιοχή της Ανθήλης όπου μετά τον αναδασμό του 1972 χωράφια και οικόπεδα ακόμη και με τίτλους ιδιοκτησίας φαίνεται να ανήκουν στο Δημόσιο, ενώ αδιαλείπτως όλα αυτά τα χρόνια τα κατέχουν και τα καλλιεργούν οι αγρότες της περιοχής, με τη ρύθμιση που ετοιμάζεται θα αποκτήσουν νόμιμους και οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας.

Οι παρεμβάσεις μου, αφενός αυτοπροσώπως και αφετέρου γραπτώς, ανέδειξαν το θέμα και με πολιτικά και κοινωνικά επιχειρήματα έπεισαν τους αρμόδιους υπουργούς να αντιμετωπίσουν τελικά το θέμα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αλλά και της πολιτείας γενικότερα.

Έτσι ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος και το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει την επεξεργασία του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο τα φερόμενα ως καταπατημένα ακίνητα θα πωλούνται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις από το κράτος στους πολίτες στο ύψος των αντικειμενικών αξιών καλά και με κοινωνικά κριτήρια.

Μετά το νόμο για τους δασωμένους αγρούς, στον οποίο ήμουν ο κεντρικός εισηγητής στην Βουλή και με τον οποίο νόμο επανέρχονται στην αρχική γεωργική τους χρήση και στους ιδιοκτήτες τους τα χωράφια που εγκαταλείφθηκαν και διασώθηκαν και που αποτελεί μία φιλολαϊκή κίνηση αποκατάστασης του δικαίου, η Κυβέρνηση με την παροχή οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας μέσω της πώλησης των διακατεχόμενων ακινήτων και αγρών, λύνει άλλο ένα χρονίζον κοινωνικό πρόβλημα, σταματάει την παραγωγή νέων αυθαιρέτων καταπατήσεων, δημιουργεί συγχρόνως έσοδα για τα δημόσια ταμεία και συνεχίζει να νομοθετεί με βάση τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους δικαίου.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι