ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘωμάς Κιούσης: Σε εξέλιξη η μελέτη για το δρόμο Χώστια (Πρόδρομος) - Ζάλτσα

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Θωμάς Κιούσης  Δήμος Θηβαίων 

Θωμάς Κιούσης: Σε εξέλιξη η μελέτη για το δρόμο Χώστια (Πρόδρομος) - Ζάλτσα

Θωμάς Κιούσης: Σε εξέλιξη η μελέτη για το δρόμο Χώστια (Πρόδρομος) - Ζάλτσα

Η ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θηβαίων, κ. Θ. Κιούση

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Η εορτή της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ, στις 6 Μαΐου καθιστά κάθε χρόνο επίκαιρη την ανάγκη συντήρησης και επισκευής του δρόμου από τις φθορές του χειμώνα για την ευκολότερη πρόσβαση των πιστών από τα Χώστια (Πρόδρομο) μέχρι την Ιερά Μονή.

Εφέτος ο δρόμος ήταν καλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια.

Κάθε χρόνο είμαστε όμως στο ίδιο σημείο. Να υπενθυμίζουμε, να συζητάμε για τις παρεμβάσεις και από ποιόν, πότε και πώς θα γίνουν.

Συγχαρητηρια ειδικά στον συμπατριώτη Μπάμπη Αγγελίνα που κάθε χρόνο δίνει το παρόν και στηρίζεται πάνω του το έργο των παρεμβάσεων.

Η οριστική λύση είναι όμως να προχωρήσουν γρήγορα τα στάδια και οι διαδικασίες του έργου για την ασφαλτόστρωση του δρόμου από τα Χώστια μέχρι τη Ζάλτσα, που θα δώσει μια τεράστια αναπτυξιακή δυναμική σε όλη την περιοχή, άλλα και στη Βοιωτία γενικότερα.

Εξασφαλίζεται επίσης η συνέχεια της διαδρομής, καθώς ήδη από την πλευρά του δήμου Λεβαδέων ολοκληρώνεται ο δρόμος Κυριάκι – Καραχάλιος – Παναγία Καλαμιώτισσα – Ζάλτσα.

Να σημειωθεί, ότι οι πόροι έχουν βρεθεί τόσο για τη μελέτη, όσο και για την κατασκευή του δρόμου Χώστια – Ζάλτσα.

Η μελέτη έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Η αρχή έγινε στα τέλη του 2017, όταν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας (και αντίστοιχα της Λιβαδειάς) συζητήσαμε και εγκρίθηκε η μεταβίβαση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος της αρμοδιότητας για να υλοποιηθεί η «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ - ΖΑΛΤΣΑ».

Το χρονοδιάγραμμα για τη σύμβαση με την Περιφέρεια (και επομένως τη μελέτη), ήταν μέχρι τα τέλη του 2020. Ζητήθηκε όμως παράταση για άλλα τρία χρόνια την οποία ψήφισαν τα δημοτικά συμβούλια Θήβας και Λιβαδειάς.

Σε τελευταία επικοινωνία μου για το θέμα, η προετοιμασία για τη μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωσή της παραμένει όπως είχε προκύψει από την παράταση που δόθηκε και είναι το 2023.

Είναι ένα απαιτητικό έργο, με δυσκολίες και με μεγάλη όμως σημασία. Ο δήμος Θήβας από την πλευρά του, με πνεύμα συνεργασίας, ας εξαντλήσει τα περιθώρια.

Να συμβάλει, να επιδιώξει, στο να ελαχιστοποιηθούν χρονικά, τα γραφειοκρατικά εμπόδια που προκαλούν και τις μεγάλες καθυστερήσεις, για ένα έργο που μπορεί να δώσει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική στο τόπο.

Θα επανέλθουμε.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι