ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυμμετοχή της Γιώτας Πούλου σε εκδήλωση στο Δίστομο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Συμμετοχή της Γιώτας Πούλου σε εκδήλωση στο Δίστομο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Συμμετοχή της Γιώτας Πούλου σε εκδήλωση στο Δίστομο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, με θέμα «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων: 22 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης 11/2000 του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου», στην οποία έδωσε το παρών και η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας, κα Γιώτα Πούλου, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε πως ήταν μια «ουσιαστική εκδήλωση μνήμης και ενημέρωσης, απαραίτητα όπλα στον αγώνα για την τελική δικαίωση».

Αναλυτικά όσα ανέφερε η κ. Πούλου:

«Σήμερα παρακολούθησα και χαιρέτησα την εσπερίδα που διοργάνωσαν, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Γιάννη Σταθά, ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, με θέμα: «Διεκδίκηση Γερμανικών Αποζημιώσεων: 22 χρόνια μετά την έκδοση της απόφασης 11/2000 του Αρείου Πάγου για τα θύματα του Διστόμου».

Εκτός από τους διοργανωτές μίλησαν για την μεγάλη δικαστική επιτυχία, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λιβαδειάς κ. Β. Δαλαμάγκας, ο βουλευτής Α.Κουτσούμπας, ο πρώην Δήμαρχος Διστόμου Λ. Παπαχρήστου και οι δύο δικαστές κα Αικατερίνη Σέττα, τ. Εφέτης, μέλος της σύνθεσης του ΠΠΛιβαδειάς επί της απόφασης 137/1997 και ο κ. Θεόδωρος Λαφαζάνος, μέλος της σύνθεσης του Αρείου Πάγου επί της απόφασης 11/2000.

Οι δικαστές αναφέρθηκαν στα γεγονότα και στα παρασκήνια των δύο ιστορικών αποφάσεων που δικαίωσαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και ανακηρύχθηκαν επίτιμοι Δημότες Διστόμου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον εμπνευστή της πρωτοβουλίας και διοργανωτή του δικαστικού αγώνα, τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη και τους συνεργάτες του Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη και Ευάγγελο Μαχαίρα.

Προεδρεύων της εσπερίδας ήταν ο Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Σφαγής Διστόμου κ. Μιλτιάδης Σφουντούρης, ενώ παρέμβαση έκανε και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας, κ. Αριστομένης Συγγελάκης.

Μια ουσιαστική εκδήλωση μνήμης και ενημέρωσης, απαραίτητα όπλα στον αγώνα για την τελική δικαίωση.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι