ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕπιστολή Κοτρωνιά στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μη περίληψη του Σταθμού Λιανοκλαδίου στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Επιστολή Κοτρωνιά στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μη περίληψη του Σταθμού Λιανοκλαδίου στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Επιστολή Κοτρωνιά στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την μη περίληψη του Σταθμού Λιανοκλαδίου στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση του κ. Κοτρωνιά

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Με επιστολή μου προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Maurizio Capotorto και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή έθεσα το ζήτημα που προέκυψε από την έναρξη των δρομολογίων των νέων, σύγχρονων αμαξοστοιχιών ETR470 (ΛΕΥΚΟ ΒΕΛΟΣ) που ξεκίνησαν από την Κυριακή 15 Μαΐου και εκτελούν την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. 

Με λύπη μου διαπίστωσα, όπως και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, ότι τα δρομολόγια αυτά δεν περιλαμβάνουν στάση στον σχετικά πρόσφατα ανακαινισμένο Σταθμό του Λιανοκλαδίου, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα ιστορικός σταθμός και σε τοποθεσία ιδανική για να καλύψει πολύ μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, όχι μόνον του νομού Φθιώτιδας. Αντίθετα επιλέχθηκε ο Σταθμός της Λάρισας, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον τελικό προορισμό.

Ζήτησα να ενημερωθώ για το σκεπτικό αυτής της επιλογής και να εξετασθεί η αναθεώρησή της .

Ζήτησα επίσης, εάν η επιδιωκόμενη μείωση χρόνου και η αύξηση της ταχύτητας δεν εξυπηρετούνται από την πρότασή μου, τότε να επιλεγεί ως μία και μοναδική στάση του «ΛΕΥΚΟΥ ΒΕΛΟΥΣ» ο Σταθμός του Λιανοκλαδίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και στο μέσον της απόστασης των δρομολογίων.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι