ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΓιώργος Πέππας: 40.000 παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2022

Γιώργος Πέππας: 40.000 παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2022

Γιώργος Πέππας: 40.000 παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τον Έβρο το 2022

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Τ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα», στο ζήτημα της παράνομη μετανάστευσης, κάνοντας γνωστό πως το πρώτο τετράμηνο του 2022, μονάχα στα σύνορα του Έβρου, περίπου 40.000 παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν, παράνομα, στην χώρα μας, όμως η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό, απέτρεψε τις εισόδους αυτές.

Λαμβάνοντας υπόψη πως αρκετοί παράνομοι μετανάστες προσπαθούν διαρκώς να έρθουν στη χώρα μας, και στη συνέχεια να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μέχρι να βρουν μια χώρα που να τους αρέσει, αντιλαμβανόμαστε πως ο συνολικός αριθμός παράνομων μεταναστών που προσπαθεί να εισέλθει στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από τις 40.000, ο οποίος από μόνος του είναι ιδιαίτερα εξωφρενικός, για μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων, και για τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η πανδημία του κορωνοϊού, σε πρώτη φάση, και στη συνέχεια οι αυξήσεις, οι ελλείψεις, η ενεργειακή κρίση αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν «αιχμαλωτίσει» το ενδιαφέρον τόσο των πολιτών όσο και των πολιτικών, όμως πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας το γεγονός πως η παράνομη μετανάστευση είναι ένα μείζον ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί, τόσο από την σημερινή Κυβέρνηση, όσο και από τις επόμενες.

Κάθε κράτος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει σε ποια άτομα θα επιτρέψει την είσοδο, στην εδαφική του περιοχή, και σε ποια άτομα θα την απαγορεύσει, και κανένα σοβαρό κράτος δεν δύναται να επιτρέψει την παράνομη είσοδο δεκάδων χιλιάδων ατόμων, για τα οποία δεν γνωρίζει τίποτα και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καμία δυνατότητα να ταυτοποιήσει.

Σαφώς, θα πρέπει κάθε ανεπτυγμένη χώρα να έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται, όσο πιο γρήγορα γίνεται, νόμιμα αιτήματα τόσο για είσοδο στην χώρα, όσο και για παραχώρηση ασύλου, σε άτομα τα οποία μπορούν να ταυτοποιηθούν και να ελεγχθούν ενδελεχώς. Όμως έχει έρθει επιτέλους η στιγμή για την Ευρώπη, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε επίπεδο κρατών, να θέσουν υπό έλεγχο την ασταμάτητη και παράνομη μετανάστευση, κάτι το οποίο ζητούν, στην Ελλάδα, οι πολίτες εδώ και αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι