ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜείωση 60% στο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Θήβα

Μείωση 60% στο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Θήβα

Μείωση 60% στο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Θήβα

«Φυσικά, «δεν ανοίγει ρουθούνι» και δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από τον Δήμο Θηβαίων» αναφέρει ο κ. Τραμπάκουλος

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης», κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ανέφερε πως θα υπάρξει στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος μια μείωση της τάξεως του 60% στις θέσεις των εισακτέων στο τμήμα του Γ.Π.Α. στη Θήβα, αναφέροντας πως το Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων «πετσοκόβει τις θέσεις των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και η σχολή που λειτουργεί στην πόλη μας έχει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις των εισακτέων φοιτητών»

Αναλυτικότερα ο κ. Τραμπάκουλος ανέφερε:

«ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ...

Στην πανεπιστημιακή σχολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που στεγάζεται στη Θήβα οι θέσεις εισακτέων μειώνονται από 270 σε 120 (μείωση κατά 60% των φοιτητών για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος).

Το υπουργείο( μικρό υ) Παιδείας πετσοκόβει τις θέσεις των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και η σχολή που λειτουργεί στην πόλη μας έχει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις των εισακτέων φοιτητών.

Φυσικά, «δεν ανοίγει ρουθούνι» και δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από τον Δήμο Θηβαίων. Το επόμενο βήμα θα είναι να την κλείσουν εντελώς τη σχολή αν και έχει εκατοντάδες φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος και οι πτυχιούχοι είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας.

Μετά και την αποδέσμευση των 16,3 στρεμμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο ανάμεσα στο Δημοτικό Στάδιο και το κτίριο που στεγάζεται το παράρτημα του πανεπιστημίου και τον αποχαρακτηρισμό του από αθλητικό δημοτικό χώρο σε ιδιωτικό με πολυκατοικίες φαίνεται να σβήνει το όραμα πολλών από εμάς για ίδρυση και 2ου τμήματος (π.χ. Κτηνιατρικής Σχολής) στη Θήβα. 

Από το κακό στο χειρότερο ...»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.