ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκτακτη σύγκληση του Σ.Ο.Π.Π της Π.Ε. Βοιωτίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Έκτακτη σύγκληση του Σ.Ο.Π.Π της Π.Ε. Βοιωτίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Έκτακτη σύγκληση του Σ.Ο.Π.Π της Π.Ε. Βοιωτίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος»

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022, έλαβε χώρα έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φ. Παπαθωμά, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση συναγερμού, κατηγορίας 4, για πυρκαγιά στην Ν. Βοιωτία αλλά και την λήψη μέτρων έχοντας ως βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο ΔΙ.ΠΥ.Ν. Βοιωτίας Σίμος Αποστόλου, ο Δ/κτης της Π/Υ Λιβαδειάς κ. Κων/νος Πούλος, η Δ/κτης της Π/Υ Θηβών Σταυρούλα Μαλίρη, ο Δ/κτης της Π/Υ Οινοφύτων Ιωάννης Γιαννέλης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης και ο Δήμαρχος Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, εκπρόσωποι των Δήμων Λιβαδειάς, Θηβαίων, Ορχομενού και Τανάγρας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Ε.ΔΥ.Σ. και Ε.Ε.Ε.Δ. Την σύσκεψη συντόνισε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος και ο υπεύθυνος επιχειρησιακού του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας Αλέξανδρος Μεταξάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

«Διανύουμε άλλο ένα καλοκαίρι που φαίνεται πως θα είναι θερμό και με αρκετά μποφόρ τα οποία καταστούν επικίνδυνες τις επόμενες μέρες για εκδήλωση πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Η ΠΕ Βοιωτίας έχει σε άμεση ετοιμότητα 25 υδροφόρα οχήματα καθώς και 10 μηχανήματα έργου, έχει εκδώσει Απαγόρευση Κυκλοφορίας για σήμερα Κυριακή 03/7/202, έχει ενημερώσει με Δελτία Τύπου Φορείς και Πολίτες, και παραμένει σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσης.

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι