ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην αντιμετώπιση των καταγγελιών της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ.Θ. για τις διώξεις στην ΕΑΒ ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την αντιμετώπιση των καταγγελιών της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ.Θ. για τις διώξεις στην ΕΑΒ ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την αντιμετώπιση των καταγγελιών της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ.Θ. για τις διώξεις στην ΕΑΒ ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, και τον Υπ. Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Θήβας, σχετικά με τις διώξεις στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, δια της υποβολής αγωγής και μήνυσης κατά πέντε μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΑΒ, με τα έγγραφα να αναφέρουν πως η εν λόγω κίνηση έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να φιμώσει τη συνδικαλιστική τους δράση.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται στο έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας, «με το φτηνό πρόσχημα ότι εντός του ωραρίου “κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες’’ , κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά 5 μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων ζητώντας ΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ από εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας, το εξωφρενικό ποσό των 532.336 €».

Επιπλέον, τονίζεται στο έγγραφο της ΓΣΕΕ, ότι η ΕΑΒ, «μια κρατική επιχείρηση μετά την ανάδειξη από τους εργαζομένους της προσπάθειας απαξίωσης της τεχνογνωσίας του άκρως εξειδικευμένου προσωπικού, των εγκαταστάσεων, αλλά και της διερεύνησης από τους εργαζόμενους ζητημάτων τα οποία σχετίζονται με εργολαβίες, επιχειρεί να βάλει τέλος στον αγώνα τους επιδιώκοντας την οικονομική εξόντωσή τους. Όλα αυτά ζητώντας το εξωφρενικό ποσό των 532.336 ευρώ».

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την Κυβέρνηση, ως κύριο μέτοχο της επιχείρησης, να παρέμβει για την απόσυρση της αγωγής κατά των 5 συνδικαλιστών.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Α.Β ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

Η Διοίκηση του εργατικού κέντρου Θήβας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη στους 5 συναδέλφους συνδικαλιστές της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) που διώκονται από την διοίκηση της εταιρείας.

Η διορισμένη από την Κυβέρνηση της Ν.Δ, Διοίκηση της ΕΑΒ, εξαντλώντας κάθε όριο αντεργατικής και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς και στα πλαίσια του Νόμου εκτρώματος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ για τα εργασιακά, προσπαθεί να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στη σκανδαλώδη λειτουργία μιας κρατικής επιχείρησης μέσα από την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Με το φτηνό πρόσχημα ότι εντός του ωραρίου «κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες’’ , κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά 5 μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων ζητώντας ΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ από εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας, το εξωφρενικό ποσό των 532.336 € !!!!!!!!.

Είναι προφανές ότι η επιδίωξη της οικονομικής εξόντωσης των συγκεκριμένων συνδικαλιστών και της τρομοκράτησης του Σωματείου τους που έχει ξεσκεπάσει διάφορα θέματα που αφορούν την εταιρεία σε σχέση με τους εργολάβους και όχι μόνο, καθώς και την ανάδειξη της συνειδητής απαξίωσης των εγκαταστάσεων και της τεχνογνωσίας του άκρως εξειδικευμένου προσωπικού, προσπαθεί να φιμώσει όχι μόνο το Σωματείο της συγκεκριμένης κρατικής επιχείρησης αλλά να αποτελέσει τον παραδειγματισμό κάθε συνδικαλιστικής φωνής που αντιστέκεται, αντιδρά και διεκδικεί.

Συνάδελφοι, Συνδικαλιστές της ΕΑΒ, μην πτοείστε και μην τρομοκρατείστε. Συνεχίστε να αποκαλύπτετε, να αντιδράτε και να διεκδικείτε. Η δίωξη σας δεν αφορά μόνο το Σωματείο σας και τους εργαζόμενους της ΕΑΒ. Αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ/ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Αν αυτά συμβαίνουν σε μια κρατική εταιρία φανταστείτε τι θα συμβεί στον ιδιωτικό τομέα που η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία οργιάζει.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας είναι στο πλευρό σας και με ότι δυνάμεις διαθέτει θα αντιπαλέψει τέτοιες ακραίες αντεργατικές συμπεριφορές.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση ως κύριο μέτοχο και την Διοίκηση της ΕΑΒ ως εκτελεστικό όργανο, να αποσύρει άμεσα την αγωγή κατά των 5 Συνδικαλιστών και αντί να στοχοποιεί και να τρομοκρατεί όποιον διαφωνεί και αντιδρά στις αποφάσεις της, να συμμορφωθεί με την εργατική νομοθεσία που συστηματικά παραβιάζει είτε με την Σαββατοκυριακάτικη εργασία, τις διπλοβάρδιες και τις υπερωρίες είτε με την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣΕΠΕ που έχει δικαιώσει προσφυγές εργαζομένων.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι