ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛιβαδειά: Συνάντηση ενημέρωσης Υπηκόων Τρίτων Χωρών για το Πρόγραμμα «MUST-a-Lab»

Λιβαδειά: Συνάντηση ενημέρωσης Υπηκόων Τρίτων Χωρών για το Πρόγραμμα «MUST-a-Lab»

Λιβαδειά: Συνάντηση ενημέρωσης Υπηκόων Τρίτων Χωρών για το Πρόγραμμα «MUST-a-Lab»

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στη Λιβαδειά, στα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Λ., ενημερωτική συνάντηση προς υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι μένουν στη Λιβαδειά, η οποία είχε ως θέμα την ενημέρωσή τους γύρω από τους τρόπους υλοποίησης και τους στόχους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς» διάρκειας τριών (3) χρόνων (2022-2024), που χρηματοδοτείται κυρίως από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «MUST-a-Lab», για την υλοποίηση του οποίου επικεφαλής εταίρος είναι η πόλη Μέχελεν του Βελγίου και μέλη της κοινοπραξίας έχουν οριστεί συγκεκριμένοι δήμοι και φορείς από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και τη Γαλλία.  

Στα πλαίσια της προαναφερόμενη συνάντησης, οι υπήκοοι τρίτων χωρών ενημερώθηκαν για τον κύριο στόχο του Προγράμματος που αποτελεί τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας καθώς και σε βασικές υπηρεσίες. Επίσης, αναφέρθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων τους στα εργαστήρια πολιτικών ένταξης για την προώθηση του διαλόγου με εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται με την ένταξη μεταναστών και προσφύγων. Στόχο του προγράμματος αποτελεί, άλλωστε, και η υιοθέτηση βελτιωμένων διαδικασιών και αποτελεσματικών στρατηγικών ένταξης καθώς και η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας των Ευρωπαϊκών κρατών της κοινοπραξίας.   

«Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας τονίζει ότι η συμμετοχή του Δήμου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως είναι το “MUST-a-Lab”, θα συνδράμει σημαντικά στην ομαλή ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην πόλη μας. Επίσης, η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη που διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα επιλύσει σημαντικά ζητήματα προωθώντας την ειρηνική συνύπαρξη και βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες μας.» αναφέρει ο Δήμος σε σχετική του ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι