ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΖ. Καρακώστας: «Η κατάσταση με τους Ρομά στη Θήβα έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Ζ. Καρακώστας: «Η κατάσταση με τους Ρομά στη Θήβα έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Ζ. Καρακώστας: «Η κατάσταση με τους Ρομά στη Θήβα έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, κ. Ζαχαρίας Καρακώστας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Λαμία FM-1, αναφορικά με την εγκληματικότητα στη Βοιωτία, σημειώνοντας ως παραδείγματα το περιστατικό με τον τραυματισμό δύο παιδιών από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Ρομά στη Θήβα, την ληστεία σε οικεία ηλικιωμένων στον Ορχομενό, όπου κουκουλοφόροι δράστες βασάνισαν τους δύο ηλικιωμένους μέχρι να τους πουν που έχουν κρυμμένα τα χρήματά τους, την κλοπή σε σπίτι στα Βάγια Θηβών, όπου δράστες μπήκαν σε σπίτι της περιοχής μέρα-μεσημέρι, και ενώ υπήρχαν μέσα στο σπίτι δύο νεαρά παιδιά οι δράστες ανενόχλητοι έκαναν φύλλο και φτερό την οικεία για να βρουν αντικείμενα ή χρήματα να κλέψουν.

Ο κ. Καρακώστας ανέφερε πως η εγκληματικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί αν υπάρξει πολιτική βούληση, και αν ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό η Δ.Α. Βοιωτίας.

«Αν θέλει πραγματικά να γνωρίσει την εικόνα τις καταστάσεις στη Βοιωτία μπορεί να το πράξει ο στρατηγός διοικητής της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος επισκεπτόμενος αιφνιδιαστικά χωρίς προειδοποίηση την αστυνομική διεύθυνση και θα διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια ότι η κατάσταση είναι δραματική. Εδώ πλέον στους καταυλισμούς των Ρομά, δεν σε συνανταει κανείς τα γνωστά κλεφτρόνια αλλά οργανωμένους και αδίστακτους εγκληματίες.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ε.ΑΣ.Υ.Β. έχει καταθέσει πολλάκις επιστολές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις ελλείψεις και την αύξηση της εγκληματικότητας, όμως φαίνεται πως δεν έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές δράσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά αυτά.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι