ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠαρέμβαση Κοτρωνιά για τον αποκλεισμό οικογενειών από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ

Παρέμβαση Κοτρωνιά για τον αποκλεισμό οικογενειών από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ

Παρέμβαση Κοτρωνιά για τον αποκλεισμό οικογενειών από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κοτρωνιάς, έκανε γνωστό πως εκατοντάδες οικογένειες διαμαρτυρήθηκαν αναφορικά με τον αποκλεισμό τους από το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόληση κατά κόρων, με αποτέλεσμα ο ίδιος να έρθει σε επικοινωνία την Παρασκευή, 2/9/22, με το Υπ. Εσωτερικών και το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας να δοθούν επιπλέον vouchers, υπογραμμίζοντας πως τους ενημέρωσε για την «τεράστια αδικία που υφίσταται η Φθιώτιδα και η Λαμία σε σχέση με τους άλλους νομούς».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Κοτρωνιάς:

«Mετά τον καταιγισμό των διαμαρτυριών και των παραπόνων από εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες αποκλείστηκαν από το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ( vouchers ), κυρίως των Kέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, (αφού οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί καλύπτονται κατά 90%) έκανα άμεση παρέμβαση, σήμερα Παρασκευή, επικοινωνώντας με το Υπουργείο Εσωτερικών, με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ. Μαραβέλια Δημήτρη ενημερώνοντας για το μεγάλο θέμα που δημιουργείται και την τεράστια αδικία που υφίσταται η Φθιώτιδα και η Λαμία σε σχέση με τους άλλους νομούς (οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ποσοστά της τάξης του 90% ενώ στην Φθιώτιδα μόλις του 40% ) με αποτέλεσμα οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ) να αποκλείονται από το πρόγραμμα.

 Ζήτησα να δοθούν επιπλέον vouchers προς άρση της αδικίας και ικανοποίηση των οικογενειών της Φθιώτιδας, η οποία Φθιώτιδα πληρώνει ακόμη την ένταξη της περιφέρειας μας στο Στόχο 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που της στερεί απαραίτητους κοινωνικούς πόρους.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι