ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυνάντηση Αναστασίου - Ντασιώτη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ΧΥΤΑ Θήβας

Συνάντηση Αναστασίου - Ντασιώτη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ΧΥΤΑ Θήβας

Συνάντηση Αναστασίου - Ντασιώτη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ΧΥΤΑ Θήβας

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γιώργος Ντασιώτης, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, αναφορικά με το θέμα του ΧΥΤΑ Θήβας, σε συνέχεια της κοινής απόφασης που έλαβαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2022, τα Δημοτικά Συμβούλια Θηβαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων, Λοκρών και Τανάγρας.

Οι δύο δήμαρχοι σχολίασαν την επίσκεψη αυτή μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο Facebook.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων ανέφερε:

«Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κο Σκρέκα Κων/νο σε συνέχεια της κοινής ενημέρωσης των τεσσάρων δημοτικών συμβουλίων της 12ης Σεπτεμβρίου 2022 στην Θήβα. Αναφέραμε στον Υπουργό τους λόγους για τους οποίους αποκλείεται η εναπόθεση οποιασδήποτε ποσότητας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Θήβας και τα τεράστια προβλήματα που αυτή θα δημιουργήσει ενώ υπάρχει λύση εφικτή και βιώσιμη. Πιστεύω ότι ο Υπουργός αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και θα δώσει την λύση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και που είναι και η σωστή. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα όντας κάθετα αντίθετοι σε εναπόθεση απορριμμάτων από τους Δήμους Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στον ΧΥΤΑ Θήβας και θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση!!!»

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων ανέφερε:

«ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ !!!

Με τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιωργος Αναστασίου, εξηγήσαμε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κο Κώστα Σκρέκα, την ιδιαιτερότητα του ΧΥΤΑ Θήβας, λόγω της εγγύτητας με την ΥΛΙΚΗ, στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ έκτακτη συνάντησή μας.

Του παρουσιάσαμε στοιχεία για την χωρητικότητά του, που είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ και του αναφέραμε πως η ένταξη του 3ου κυττάρου καθυστερεί με ευθύνη των υπηρεσιών του Υπουργείου του.

Επισημάναμε στον Υπουργό πως, υπό αυτές τις συνθήκες, λαμβάνοντας υπόψη και τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ της Γενικής Συνέλευσης του ΦΟΔΣΑ, καθώς και την ΟΜΟΦΩΝΗ θέση όλων των παρατάξεων των Δημοτικών Συμβουλίων, Θήβας, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Τανάγρας και Λοκρών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΘΗΒΑΣ.

Είναι βέβαιο πως μια τέτοια απόφασή, αν υπάρξει, θα ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ηθικής, τουλάχιστον ΝΟΜΙΜΟΠΟΊΗΣΗΣ, ενώ θα ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ στην περιοχή μας.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ !!!»