ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘ. Κιούσης: Προβληματισμός και ανησυχία από τις αλλεπάλληλες κλοπές στο Σαράντη

Θ. Κιούσης: Προβληματισμός και ανησυχία από τις αλλεπάλληλες κλοπές στο Σαράντη

Θ. Κιούσης: Προβληματισμός και ανησυχία από τις αλλεπάλληλες κλοπές στο Σαράντη

Γράφει ο Θωμάς Κιούσης, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί σε Σαράντη και Χώστια μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά με κλοπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και είχαν ως αποτέλεσμα, σοβαρές οικονομικές ζημιές για τους παθόντες.

Η αστυνομία, έρχεται μετά το συμβάν, αλλά δεν αρκεί να κάνει απλά και τυπικά τη δουλειά της. Να το καταγράψει δηλαδή και αν βρεθεί κάτι…

Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων έχει επανειλημμένα επισημάνει τις δυσκολίες, την αύξηση της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχει σε όλη τη Βοιωτία.

Κάτι πρέπει να γίνει όμως. Οι περιοχές αστικές και αγροτικές, δεν μπορούν να είναι ξέφραγο αμπέλι. Οι πολίτες δεν μπορούν να αισθάνονται απροστάτευτοι.

Αν ένας σχεδιασμός δεν «περπατάει», τότε πρέπει να αλλάξει, όπως το κλείσιμο που έγινε σε αστυνομικά τιμήματα το οποίο βαπτίστηκε αναδιάρθρωση, αλλά δεν πρόσφερε τίποτα. Αντίθετα έκανε την αστυνόμευση ακόμα πιο δύσκολη και προβληματική.

Είναι γνωστά και τα προβλήματα που δημιουργούν στην επιχειρησιακή επάρκεια, οι αποσπάσεις αστυνομικών στα γραφεία.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα λόγια και τις μακροπρόθεσμες επιλογές, χρειάζονται άμεσα μέτρα και ενίσχυση της αποτελεσματικής αστυνόμευσης.

Οι πολίτες χρειάζονται μετά από κάποιο συμβάν, την παρουσία και ενασχόληση που να μην είναι πλημμελής και τυπική, αλλά πλήρης και ουσιαστική.

Χρειάζονται όμως και την προληπτική αστυνομική παρουσία, για να αισθάνονται στήριξη, πιο ήσυχοι και ασφαλείς, όπως στις πιο απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες ανήκουν και τα χωριά της Θίσβης.

* Θωμάς Κιούσης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι