ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓ. Κοτρωνιάς: «Κατάθεση τροπολογίας μου στο ΣΝ για τα Επιχειρηματικά Πάρκα με διατάξεις για τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙ.ΠΕ.»

Γ. Κοτρωνιάς: «Κατάθεση τροπολογίας μου στο ΣΝ για τα Επιχειρηματικά Πάρκα με διατάξεις για τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙ.ΠΕ.»

Γ. Κοτρωνιάς: «Κατάθεση τροπολογίας μου στο ΣΝ για τα Επιχειρηματικά Πάρκα με διατάξεις για τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις στις ΒΙ.ΠΕ.»

Η ανακοίνωση του Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Με τροπολογία που κατέθεσα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο Πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων», προτείνω διαφορετική αντιμετώπιση και μεταβατικές διατάξεις για τις ήδη λειτουργούσες βιομηχανικές περιοχές και για τους εγκατεστημένους επιχειρηματίες μέσα σε αυτές.

Για το ίδιο θέμα απέστειλα προ ημερών τις προτάσεις μου στον εισηγητή του νομοσχεδίου Υπουργό Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κ. Γ. Βλάχο.

Στο κείμενο της τροπολογίας προτείνω μεταξύ άλλων:

Προβλέψεις στις μεταβατικές διατάξεις για τις ήδη εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε υφιστάμενους ήδη οργανωμένους υποδοχείς, σχετικά με το ζήτημα πλήρους κυριότητας από την ΕΑΔΕΠ της έκτασης του προς ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΠ).

Η εισφορά σε γη και χρήμα να είναι ανάλογη της κοστολόγησης των έργων που προέκυψαν από μελέτες εφαρμογής βάσει εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ώστε να μην υπάρχει ούτε έλλειμμα ούτε πλεόνασμα.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΔΕΠ να είναι ισότιμα και να συμμετέχουν σ΄ αυτό και εκπρόσωποι των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Το αποθεματικό και η αμοιβή της ΕΑΔΕΠ για τη διαχείριση, να διαμορφώνονται συμβατικά μεταξύ των μερών, ή τουλάχιστον, ο κανονισμός λειτουργίας να περιλαμβάνει το ύψος του αποθεματικού και της αμοιβής της ΕΑΔΕΠ.

Στο μεταβατικό διάστημα της πενταετίας, για τους ήδη λειτουργούντες Ο.Υ.Μ.Ε.Δ. να προβλεφθεί ως υποχρεωτική η μεταβίβαση της διοίκησης και διαχείρισης ενός ΕΠ σε νέο φορέα (ανώνυμη εταιρία) που θα συσταθεί από τους ιδιοκτήτες γης κατά την αναλογία τους στα οικόπεδα του ΕΠ εφόσον το μετοχικό της κεφάλαιο εκπροσωπείται από το 50% των ιδιοκτητών γης και το 40% των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.

Να επεκταθεί ο έλεγχος και στο οικονομικό σκέλος της διαχείρισης των εισφορών σε χρήμα που θα έχουν δαπανηθεί για τη δημιουργία και ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου, ως και των εισφορών των επιχειρήσεων για τη λειτουργία του Πάρκου.

Ο νέος νόμος να καταλαμβάνει τα ΕΠ που θα ιδρυθούν και εγκριθούν κατά την έναρξη ισχύος του.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι