ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑπεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Θήβας - «Αρκετά τους ανεχτήκαμε»

ΘΗΒΑ

#TAGS: Θήβα  Απεργία 

(copyright: Radiothiva.gr)

Απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Θήβας - «Αρκετά τους ανεχτήκαμε»

Απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Θήβας - «Αρκετά τους ανεχτήκαμε»

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το πρωί της Τετάρτης, 9/11/22, πραγματοποιήθηκε στη Θήβα, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Απεργίας, απεργιακή κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, με πλήθος κόσμου και φορέων να δίνουν το παρών. Υπήρξαν ομιλίες, πάνω με τα συνθήματα και τα αιτήματα των απεργούντων, τα οποία εξέφρασαν και στο radiothiva.gr.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Αντώνης Τουλουμάκος, μιλώντας στο radiothiva.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις απεργιακές συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα, και στη Θήβα, οι οποίες έχουν σαν βασικά αιτήματα, τις αυξήσεις στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και πραγματικά μέτρα ανακούφισης του λαού, ενάντια στην αύξηση της ακρίβειας, και την ενεργειακή φτώχεια. Στηρίζουμε μέσα από τα σωματεία τους φορείς και πιστεύουμε ότι πραγματικά μπορεί να στηθεί, να συγκροτηθεί, ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο φορέων, το οποίο θα διεκδικήσει και θα επιβάλει πολιτικές λύσεις προς όφελος του λαού, ενάντια στους σχεδιασμούς και της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της εργοδοσίας.»

Με τη σειρά του μίλησε και ο Πρόεδρος του Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Καβάλος, ο οποίος τόνισε:

«Η εργατική τάξη σήμερα στη χώρα μας συνολικά δίνει μια ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, και αυτό φαίνεται από την μεγάλη συμμετοχή που καταγράφεται αυτή τη στιγμή. Βγαίνουμε στο δρόμο μαζικά, δυναμικά, και απαιτούμε εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις, στους μισθούς και στις συντάξεις. Να ληφθούν μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, ουσιαστικά, δηλώνουμε ότι τους επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα διάφορα voucher, και pass με τα οποία προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Αυτά δεν περνάνε. Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, εδώ και τώρα. Συγκεκριμένα, με κατάργηση του φόρου προστιθέμενης αξίας στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στην ενέργεια, με πλαφόν στην τιμή της ενέργειας και των καυσίμων. Θεωρούμε, και αυτό γίνεται και στη πράξη ως δεδομένο πλέον, ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να τα κατακτήσουμε αυτά. Δεν προσδοκάμε και δεν πιστεύουμε σε δήθεν επίδοξους σωτήρες οι οποίοι μπορεί να έρθουν και μέσω μιας αλλαγής κυβέρνησης για να σώσουν την κατάσταση. Με την οργάνωση μας, με τα σωματεία μας, δίνουμε την μάχη, ισχυροποιούμε τον αγώνα μας και θα έχουμε κατακτήσεις.»

Τέλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Συλλόγου Θήβας, κ. Κώστας Καπούλας, δήλωσε τα παρακάτω:

«Σήμερα γενική απεργία, πανελλαδική, συμμετέχουμε όλα τα συνδικάτα μας, τα μέλη του εργατικού κέντρου, τα σωματεία της δύναμης του εργατικού κέντρου, συνταξιούχοι, άνεργοι, το σωματείο του νοσοκομείου, δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση, φτάνει πια δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο, θέλουμε μειώσεις φόρων, φθηνό ρεύμα, φθηνά καύσιμα, φθηνά είδη διατροφής, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι