ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνάντηση Πνευματικού-Γεωργιάδη για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Εύβοια

Συνάντηση Πνευματικού-Γεωργιάδη για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Εύβοια

Συνάντηση Πνευματικού-Γεωργιάδη για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για τη Βόρεια Εύβοια

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπ. Πνευματικός, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ευβοίας, κ. Π. Μάλλιο, επισκέφθηκε τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, ώστε να συζητήσουν την υλοποίηση του έργου «Επείγουσες Παρεμβάσεις εντός των Οικισμών Αγκάλης (Παραλία Αγίας Αννας) και Ροβιές για τη βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021»,  το οποίο αφορά δύο από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιστολής που έχει αποσταλεί από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, την οποία συνυπογράφει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Αννας Βασίλης Στάμου και αφορά στην υποβολή πρότασης πράξης προκειμένου το εν λόγω έργο να ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Αξονα 11. «Εφαρμογή Στρατηγικών Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή , της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων (ΤΣ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020 με τίτλο «Έργα Διευθέτησης Χειμάρρων /Ρεμάτων-Αντιπλημμυρική Προστασία Πόλεων».

Ο κ. Πνευματικός, σε ανάρτηση που έκανε για τη συνάντηση αυτή στο Facebook, ανέφερε πως «Μετά τη θετική απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό για τη "γέφυρα" του έργου από το ΠΔΕ στο ΥΜΥΠΕΡΑΑ, προκειμένου να μη σταματήσει ένα ζωτικής σημασίας έργο για τους κατοίκους των οικισμών Αγκάλης (παραλίας Αγίας Αννας) και Ροβιές, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αναμένεται να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας για να υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση Πράξεως με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου 2022.

Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη για την άριστη συνεργασία που έχουμε, με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση έργων που θα προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές και την περιουσία των κατοίκων, αλλά και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη της Βόρειας Εύβοιας.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι