ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΚ. Μητσοτάκης: «Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε τις μεγάλες δυναμικές που υπάρχουν στη Φωκίδα»

Κ. Μητσοτάκης: «Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε τις μεγάλες δυναμικές που υπάρχουν στη Φωκίδα»

Κ. Μητσοτάκης: «Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε τις μεγάλες δυναμικές που υπάρχουν στη Φωκίδα»

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη που έκανε στη Φωκίδα, αναφέρθηκε, σε ανάρτηση στο Facebook, στα έργα που υλοποιούνται στον νομό, αναφέροντας πως με τις σωστές παρεμβάσεις θα μπορέσει η Φωκίδα να «ξεκλειδώσει αυτήν την μοναδική αναπτυξιακή δυναμική που διαθέτει».

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε τις μεγάλες δυναμικές που υπάρχουν στη Φωκίδα, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που χρειάζονται από πλευράς Πολιτείας, έτσι ώστε να μπορέσει η Φωκίδα να ξεκλειδώσει αυτήν τη μοναδική αναπτυξιακή δυναμική που διαθέτει.

Δρομολογείται ο άξονας Μπράλου-Αμφισσας, ένας δρόμος 25 χιλιομέτρων με προϋπολογισμό που πλησιάζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή ένα ολιστικό σχέδιο για την αποκατάσταση, την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του παραδοσιακού Ελαιώνα Αμφισσας.

Η κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών είναι στην καλύτερη δυνατή εδώ και πολλά χρόνια, όμως έχουμε πιο φιλόδοξα σχέδια τόσο για την προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, όσο και για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του συνεδριακού κέντρου Δελφών, με πόρους που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ.

Τέλος δρομολογούνται και πολλά σημαντικά περιβαλλοντικά έργα, όπως ο παραλίμνιος αγωγός λυμάτων του Μόρνου. Ένα έργο απολύτως απαραίτητο να γίνει για λόγους περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι