ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗ θεατρική παράσταση «Ο Καστανάς» παρουσιάστηκε στο ΣΦΕ από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Η θεατρική παράσταση «Ο Καστανάς» παρουσιάστηκε στο ΣΦΕ από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Η θεατρική παράσταση «Ο Καστανάς» παρουσιάστηκε στο ΣΦΕ από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, η θεατρική παράσταση «Ο Καστανάς», του Αντώνη Παπαδόπουλου, από την θεατρική ομάδα της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, στην αίθουσα του Σ.Φ.Ε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, κ. Απόστολος Δαγδελένης, μιλώντας στη κάμερα του radiothiva.gr, ανέφερε:

«Τιμούμε τα 100 χρόνια φέτος από το 1922. Για την Ένωση Μικρασιατών Θήβας και την θεατρική μας ομάδα μια ομάδα που έχει περίπου 15 χρόνια ζωής ήταν δεδομένο η αυτονόητο δεν το συζητάμε να γίνει μια παράσταση/αφιέρωμα σε αυτές τις μνήμες.

Μία ομάδα ζωντανή, με νέα παιδιά. Δεν θα μείνουμε στο κομμάτι της καταστροφής, είναι μια κωμωδία με κάποια σημεία αναφοράς για τα γεγονότα αυτά.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΠΟΑΚ γιατί χάρης την συμβολή του υλοποιείται αυτή η προσπάθεια και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του, τον Σταμάτη Χαλβατζή γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό οι φορείς να στηρίζουνε τέτοιες δράσεις σε δύσκολους καιρούς για τον πολιτισμό. Ευελπιστούμε ότι αυτή η παράσταση θα ταξιδέψει και στο κέντρο της περιφέρειας, ήδη έχουμε κλείσει δύο παραστάσεις μέσω του ΣΠΟΑΚ στην Ιτέα με τον εκεί σύλλογο Μικρασιατών και στη Λιβαδειά με τον σύλλογο Μικρασιατών Λιβαδειάς. Ευελπιστούμε να παίξουμε και στην πρωτεύουσα της περιφέρειας και στην Χαλκίδα.»

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ., κ. Σταμάτης Χαλβατζής, δήλωσε, στη κάμερα του radiothiva.gr, τα παρακάτω:

«Σήμερα είμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας η οποία γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή και είναι σημαντικό ότι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες μέλη της ένωσης οι οποίοι βέβαια την επιμέλεια και την διδασκαλεία αλλά και την σκηνοθεσία την έχουν φροντίσει επαγγελματίες άνθρωποι του θεάτρου και είναι μεγάλη μας χαρά ως ΣΠΟΑΚ να σας πω ότι συμμετέχουμε σε αυτή την παράσταση με κάποια χορηγία προς την Ένωση Μικρασιατών Θήβας ακριβώς για αυτή την παράσταση.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΠΟΑΚ τιμάει τέτοιες εκδηλώσεις όπου γίνονται σε όλους τους Δήμου Μέλη, ο ΣΠΟΑΚ περιλαμβάνει 14 δήμους γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο. Φροντίζει για την πολιτιστική δράση, την συνεργασία και την τουριστική προβολή όλων των δήμων και για αυτόν τον λόγο και συχνά πυκνά αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να χορηγήσουμε τέτοιες δράσεις.

Θέλω να συγχαρώ την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, τον πρόεδρο κ. Απόστολο Δαγδελένη και τα μέλη της για την δράση τους όλο αυτό το διάστημα αλλά πολύ περισσότερο για όλες αυτές τις δράσεις που διοργάνωσαν φέτος που συμπληρώνουμε 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας οι οποίοι πέρα από τον απάνθρωπο και φονικό ξεριζωμό όσοι διασώθηκαν αναγκάστηκαν να βιώσουν με τον χειρότερο τρόπο την οδύνη της προσφυγιάς και βέβαια η προσπάθεια που κάνει η Ένωση Μικρασιατών Θήβας κρατάει ζεστές τις μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα τα οποία οι πρόγονοι μας έφεραν από τις χαμένες πατρίδες και για αυτό ακριβώς θεωρώ ότι επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι