ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Πυρά» Μουλκιώτη στη Κυβέρνηση για τη δημιουργία στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

«Πυρά» Μουλκιώτη στη Κυβέρνηση για τη δημιουργία στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

«Πυρά» Μουλκιώτη στη Κυβέρνηση για τη δημιουργία στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γιώργος Μουλκιώτης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε άσκησε έντονη κριτική προς την Κυβέρνηση, αναφέροντας πως η απραξία και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της αποκαλύπτονται σε απαντήσεις της, στις επανειλημμένες α κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις κ. Μουλκιώτη, προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών για την αναγκαιότητα κατασκευής υποδομών για λειτουργία στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μουλκιώτης σημειώνει πως μετά από συνεχισθείσες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, στις οποίες επισημάνθηκαν οι διαμαρτυρίες και παράπονα για τις συνεχιζόμενες ταλαιπωρίες των φοιτητών, εργαζομένων και πολιτών και για τις οικονομικές επιβαρύνσεις τους, ειδικά δε του Εργατικού Κέντρου Θηβών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, επισημαίνει ότι:

«…..στην Υπηρεσία μας μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι διαμαρτυρίες/παράπονα που αναφέρονται στην σχετική Ερώτηση, ούτε και σχετικές προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς (ΟΤΑ Α ́ και Β ́ βαθμού) και ως εκ τούτου δεν εξετάζονται προς το παρόν εναλλακτικές προτάσεις εξυπηρέτησης των κάτοικων της ευρύτερης περιοχής. Παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων Υπηρεσιών προκειμένου να συζητηθεί οποιαδήποτε πρόταση και να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων εξυπηρέτησης. Στην αναζήτηση οποιασδήποτε λύσης όμως θεωρούμε ως θέμα υψίστης σημασίας την ασφάλεια των χρηστών και της υποδομής, όπως αλώστε αυτή επιβάλλεται και από τη νομοθεσία……»

Είναι πλέον χαρακτηριστικό της υφιστάμενης διοικητικής αβελτηρίας, αναφέρει ο κ. Μουλκιώτης σε ανακοίνωσή του, ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, με την υπ΄ αριθ. πρωτ. 89872/17-12-2019 απάντηση, είχε αναφέρει ότι «… έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 83709/22-11-2019 έγγραφο και, μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουμε με νεότερο, συμπληρωματικό…».

Παρότι έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια, για το ίδιο θέμα, δεν έχει υπάρξει καμία άλλη απάντηση από το Υπ. Εσωτερικών, σε καμία από τις σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.  

Ο Βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δηλώνει: «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η δημιουργία στάσης υπεραστικών λεωφορείων στο 90ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραπέμπεται από την Κυβέρνηση στις ελληνικές καλένδες, αναμένοντας τα αιτήματα της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφορώντας για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία και τις οικονομικές επιβαρύνσεις των πολιτών».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι