ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην άμεση ενίσχυση των Μονάδων του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την άμεση ενίσχυση των Μονάδων του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Την άμεση ενίσχυση των Μονάδων του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπ. Υγείας, κ. Θ. Πλεύρη, στην οποία ζητάει να ενισχυθούν άμεσα οι Μονάδες του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) στη Βοιωτία.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. – που έχει διαχρονικά πολύ σημαντικό ρόλο στην προσφορά δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, για όλες τις ηλικιακές ομάδες, παιδιά, εφήβους και ενήλικες – αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, στην παρούσα φάση να ανταποκριθεί επαρκώς στο έργο που έχει αναλάβει.

Τονίζεται ότι ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση για τις Μονάδες του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία. Συγκεκριμένα, στην Μονάδα Ενηλίκων/Παίδων Λαφυστίου, η οποία εξυπηρετεί και τους πέντε νομούς (Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας & Ευρυτανίας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, είναι κενές οκτώ (8) θέσεις, στην Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς (ΜΟΛ) – Αποκαταστασιακή Δομή τρείς (3), και στα Οικοτροφεία Δίας – Αίας – Αποκαταστασιακές Δομές, πέντε (5).

Τέλος, στην ερώτηση υπογραμμίζεται ότι οι ελλείψεις προσωπικού θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία και άρα την ικανότητα εξυπηρέτησης πολιτών, που χρήζουν ψυχική περίθαλψη, ενώ οι προσλήψεις του προσωπικού με ετήσιες προβληματικές οικονομικά και εργασιακά συμβάσεις που είναι και πρόχειρες περιστασιακές και τελικά αντιθεραπευτικές όχι μόνο δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης αλλά ουσιαστικά το διαιωνίζουν και το επιδεινώνουν.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•Τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στον νομό Βοιωτίας και σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

•Με ποιόν τρόπο και πότε σκοπεύει να καλύψει τα κενά προσωπικού που έχουν δημιουργηθεί στις Μονάδες του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία.

•Εάν είναι στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης η κάλυψη θέσεων προσωπικού μέσω Α.Σ.Ε.Π. για τις Μονάδες του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία και εάν ναι, με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι