ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠοιος εμπαίζει ποιον για την ΑΕΠΟ του τρίτου κυττάρου στη Θήβα;

Ποιος εμπαίζει ποιον για την ΑΕΠΟ του τρίτου κυττάρου στη Θήβα;

Ποιος εμπαίζει ποιον για την ΑΕΠΟ του τρίτου κυττάρου στη Θήβα;

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Συζητήθηκε σήμερα στις 16:30, στη Βουλή των Ελλήνων, η Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκα, για την διαμορφωθείσα δραματική εξέλιξη, ως προς την πορεία υλοποίησης των έργων του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.»

Στην Ερώτηση του κ. Μουλκιώτη απάντησε ο Υφυπουργός, κ. Νικόλαος Ταγάρας, που είναι αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ταγάρας έκανε γνωστό πως στις 19-12-2022 ζητήθηκαν διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ από τον ΦΟΔΣΑ και στις 11-01-2023 γνωμοδότησε η Διεύθυνση Γενική Αρχαιοτήτων Πολιτιστικής και Κληρονομιάς, συμπληρώνοντας πως αυτές οι γνωμοδοτήσεις είναι κρίσιμες που αν δεν υπάρξουν και προχωρήσει το Υπουργείο δίχως αυτές, υπάρχουν λόγοι για ακύρωση της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας πως συντάσσεται ήδη η ΑΕΠΟ και μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη και η υπογραφή θα πάει για να εγκριθεί και η ένταξη και η χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑ όσο αφορά την Θήβα.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα έργα, ο Υφυπουργός έκανε γνωστό πως 30-12-2022 έγινε η υποβολή της πρότασης για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στη Χαλκίδα, ενώ για την Λαμία ή υποβολή της πρότασης έγινε 6-07-2021 και για την Αμφισσα 30-06-2022, σημειώνοντας πως υπάρχει καθυστέρηση για τις πράξεις Χαλκίδας και Λαμίας όπου απαιτείται η έκδοση Επικαιροποιημένης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης όμως δεν έχει υπάρξει εξέλιξη σε αυτό το θέμα.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο κ. Μουλκιώτης και ο κ. Ταγάρας.