ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Μουλκιώτης: «Αρνηση Κυβέρνησης για αναστολή αύξησης ασφαλιστικών εισφορών για το 2023 των αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών κα αυτοαπασχολούμενων»

Γ. Μουλκιώτης: «Αρνηση Κυβέρνησης για αναστολή αύξησης  ασφαλιστικών εισφορών για το 2023 των αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών κα αυτοαπασχολούμενων»

Γ. Μουλκιώτης: «Αρνηση Κυβέρνησης για αναστολή αύξησης ασφαλιστικών εισφορών για το 2023 των αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών κα αυτοαπασχολούμενων»

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε υποστήριξε πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «αγνοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των πολιτικών που η ίδια δημιουργεί ή διατηρεί και δεν αποδέχεται τις δίκαιες τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και τις οποίες υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης.»

Ο κ. Μουλκιώτης επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κατέθεσε τροπολογία που αφορά την μεταβολή επί τα βελτίω του υφισταμένου νομοθετικού καθεστώτος του επιδόματος μητρότητας των μη μισθωτών γυναικών-ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, προτείνεται οι μη μισθωτές, άμεσα ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ, οι οποίες ασκούν αποκλειστικά ελεύθερο επάγγελμα, να δικαιούνται λόγω κυοφορίας και λοχείας, μηνιαίο επίδομα μητρότητας για χρονικό διάστημα 4 μηνών, ενώ το ύψος του μηνιαίου επιδόματος δεν μπορεί να υπολείπεται του κατώτατου νομοθετημένου μισθού του άρθρου 134 του π.δ. 80/2022.

Στη συνέχεια σημειώνει πως με την δεύτερη τροπολογία επανάφεραν την πρόταση που είχαν κάνει για αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών ασφαλισμένων ΟΓΑ/ΕΦΚΑ, των αυτοτελώς απασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών για το έτος 2023, ενώ προτείνουν την θέσπιση ανώτατου πλαφόν αύξησης εισφορών των μη μισθωτών ίσο με 3% από το 2024 και εφεξής.

«Η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις ιδεοληψίες της, απέρριψε σιωπηρά τις προτάσεις μας. Ως Κυβέρνηση, έχει τα μάτια στραμμένα αποκλειστικά στους λίγους και ισχυρούς, αδιαφορώντας για άλλη μια φορά για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουλκιώτης.

Ταυτόχρονα, κατά την ομιλία του, ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης αναφέρθηκε στην αδιαφορία της Κυβέρνησης για την οριακή λειτουργία των υγειονομικών δομών σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην περιφέρεια, με κίνδυνο για ασθενείς και εργαζόμενους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) – που έχει διαχρονικά πολύ σημαντικό ρόλο στην προσφορά δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας – και στην παρούσα φάση αδυνατεί, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ανταποκριθεί επαρκώς στο έργο που έχει αναλάβει.

Ανέφερε ότι ιδιαίτερα προβληματική είναι η κατάσταση για τις Μονάδες του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη Βοιωτία. Συγκεκριμένα, στην Μονάδα Ενηλίκων/Παίδων Λαφυστίου, η οποία εξυπηρετεί και τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας & Ευρυτανίας), είναι κενές 8 θέσεις, στην Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς (ΜΟΛ) – Αποκαταστασιακή Δομή 3, και στα Οικοτροφεία Δίας – Αίας – Αποκαταστασιακές Δομές, 5. Ταυτόχρονα, οι ελλείψεις προσωπικού θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων αυτών και άρα και την ικανότητα εξυπηρέτησης πολιτών, που χρήζουν ψυχική περίθαλψη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να ενισχυθούν οι δημόσιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στον νομό Βοιωτίας, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πανελλαδικά.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι