ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕρώτηση Γ. Κοτρωνιά σχετικά με τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του κτηματολογίου στη Φθιώτιδα

Ερώτηση Γ. Κοτρωνιά σχετικά με τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του κτηματολογίου στη Φθιώτιδα

Ερώτηση Γ. Κοτρωνιά σχετικά με τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του κτηματολογίου στη Φθιώτιδα

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κοτρωνιάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη, σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του κτηματολογίου στη Φθιώτιδα.

«Δεδομένου ότι ο κάθε ιδιοκτήτης ιδιώτης αναγκάζεται να πληρώσει πολλαπλό κόστος για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεται, ερωτώ τον Υπουργό:

Γιατί δεν εξετάστηκαν οι ενστάσεις επί της προανάρτησης που κατατέθηκαν;

Πού βρίσκονται οι ενστάσεις επί της προανάρτησης που δεν εξετάστηκαν και γιατί αυτές δεν διαβιβάζονται στην Κτηματολόγιο ΑΕ έτσι ώστε να εξεταστούν και να αποφανθούν επί αυτών;

Γιατί πρέπει να επαναληφθεί η ηλεκτρονική αποστολή των ίδιων εγγράφων αυτή τη φορά με άλλον αποδέκτη;

Είναι στις προθέσεις του Yπουργείου να εισάγει ένα ενδιάμεσο στάδιο έτσι ώστε όταν υποβληθούν οι ενστάσεις να υπάρξει και νέα ανάρτηση, καθώς και να καταργήσει το τέλος των 5 ευρώ για την ένσταση επί κάθε δικαιώματος, δεδομένου ότι δεν αποτελεί ευθύνη των πολιτών;» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ερώτηση του κ. Κοτρωνιά.