ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜουλκιώτης: «7 χρόνια μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και 43 μηνες κυβέρνησης ΝΔ, δεν έχει ολοκληρωθεί το λογισμικό για την απόδοση συντάξεων στους εργαζόμενους με παράλληλη ασφάλιση»

Μουλκιώτης: «7 χρόνια μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και 43 μηνες κυβέρνησης ΝΔ, δεν έχει ολοκληρωθεί το λογισμικό για την απόδοση συντάξεων στους εργαζόμενους με παράλληλη ασφάλιση»

Μουλκιώτης: «7 χρόνια μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και 43 μηνες κυβέρνησης ΝΔ, δεν έχει ολοκληρωθεί το λογισμικό για την απόδοση συντάξεων στους εργαζόμενους με παράλληλη ασφάλιση»

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση - ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία ζητά να αποδοθούν επιτέλους οι συντάξεις στους εργαζόμενους με παράλληλη ασφάλιση.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι σχεδόν 7 χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 4387/2016, 36 μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4670/2020 και 43 μήνες μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει τακτοποιηθεί το απαραίτητο λογισμικό (!!!), με αποτέλεσμα περίπου 65.000 συνταξιούχοι με παράλληλη ασφάλιση (ενδεικτικά: γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με βαρέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με παράλληλα ένσημα ΙΚΑ κλπ) να περιμένουν -μάταια- τη σύνταξή τους.

Υπογραμμίζεται ότι σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις του Γιώργου Μουλκιώτης -τον Οκτώβριο του 2020, τον Φεβρουάριο του 2021 και τον Νοέμβριο του 2021- η πάγια απάντηση του Υπουργείου Εργασίας ήταν ότι σύντομα θα λειτουργήσουν τα σχετικά λογισμικά συστήματα.

Τέλος, στην ερώτηση τονίζεται ότι, με δελτίο τύπου, οι Μηχανικοί του Δημοσίου διαμαρτύρονται ότι ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδοτικής παροχής, αφού εκκρεμεί η πλήρη διαδοχική συνταξιοδότηση από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ενώ «κανείς δεν έχει λάβει την πλήρη σύνταξη, με την αιτιολογία εκ μέρους των υπουργών, των διοικητών του ΕΦΚΑ και υπηρεσιακών παραγόντων, ότι η χορήγηση των προσαυξήσεων εκκρεμεί λόγω καθυστέρησης εφαρμογής του λογισμικού από τις εταιρίες που ανατέθηκε το έργο».

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•Πότε και σε ποια εταιρία έχει ανατεθεί το έργο δημιουργίας και εφαρμογής του λογισμικού που είναι απαραίτητος, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του ν. 4387/2016 για την παράλληλη ασφάλιση. Επιπλέον, ποιο ήταν το χρονικό περιθώριο για την περάτωση του έργου, αν προβλέπονταν κυρώσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων, ποιες ήταν αυτές και πότε έχουν επιβληθεί.

•Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία λειτουργίας των λογισμικών προγραμμάτων και πότε επιτέλους θα λειτουργήσουν, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη του ν. 4387/2016 για την απόδοση των συντάξεων στους εργαζόμενους με παράλληλη ασφάλιση.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι