ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΜεγάλη ανταπόκριση είχαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης και σκολίωσης σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης και σκολίωσης σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Μεγάλη ανταπόκριση είχαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης και σκολίωσης σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπ. Πνευματικός, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook αναφέρθηκε στους προληπτικούς ελέγχους οστεοπόρωσης και σκολίωσης που έλαβαν χώρα σε Κάρυστο και Μαρμάρι, από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα» Σύλλογος Πεταλούδα σε συνεργασία με την Γ’ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο ΚΑΤ, καθώς και με τη σημαντική συμβολή της Δημοτικής Αρχής Καρύστου.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 στο Γιοκάλειο Ίδρυμα Καρύστου και στη συνέχεια στο Δημοτικό Κατάστημα Μαρμαρίου με τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών διαφόρων ηλικιών, πολλοί από τους οποίους ανιχνεύθηκαν με συνοδά νοσήματα σχετικά με την οστεοπόρωση και τις μυοσκελετικές παθήσεις, ενώ ανιχνεύθηκαν και αρκετά νέα περιστατικά.

Ο κ. Πνευματικός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή τους τις κυρίες Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρο του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και Τατιάνα Δρακοπούλου, υπεύθυνη για το χειρισμό των μηχανημάτων, όπως και τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κυρίους Μοράκη Ανδρέα και Μαρουγκλιάνη Βασίλη και τη Δημοτική Αρχή για τη βοήθεια που προσέφερε.

Η προσέλευση και συμμετοχή των δημοτών καταδεικνύει το πόσο σημαντικές είναι οι συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και αυτό που ζητήθηκε είναι να συνεχιστούν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον.

Η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών για αντίστοιχα προγράμματα θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με στόχο την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Εύβοιας.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι