ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚ. Βελόπουλος: «Ο κάμπος της Κωπαΐδας σε κίνδυνο εξαιτίας τρωκτικών»

Κ. Βελόπουλος: «Ο κάμπος της Κωπαΐδας σε κίνδυνο εξαιτίας τρωκτικών»

Κ. Βελόπουλος: «Ο κάμπος της Κωπαΐδας σε κίνδυνο εξαιτίας τρωκτικών»

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής Λάρισας και Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κ. Κ. Βελόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει στη Κωπαΐδα, εξ αιτίας των τρωκτικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/02/2023

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ο κάμπος της Κωπαΐδας σε κίνδυνο εξαιτίας τρωκτικών»

Κύριε Υπουργέ,

Η φετινή ανομβρία προκάλεσε καταστροφικές συνέπειες, όπως δηλώνουν αγρότες της Κωπαΐδας, στις καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων, εξαιτίας ιδίως της αύξησης των τρωκτικών. Ο τεράστιος αριθμός αυτών ανεξέλεγκτα καταστρέφει παραγωγές μηδικής (τριφύλλι), σίτου και βρώμης, με συνέπεια οι καλλιεργητές να εξαναγκάζονται σε επανασπορά. Το εν λόγω πρόβλημα είναι διαπιστωμένο από το παρελθόν θέρος, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί οι αγρότες της Κωπαΐδας έως τούδε στην καταστροφή της παραγωγής τους ακόμη και της τάξης του 70%. Κατ΄ επέκταση αυτή θα προκαλέσει συνεπαγωγικά νέα οικονομική επιβάρυνση στους αγρότες αλλά και, ως απότοκος, θα εκτινάξει τις τιμές των αναφερόμενων αγροτικών προϊόντων έτι περαιτέρω.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως διερευνήσετε το φαινόμενο της αύξησης των τρωκτικών στον κάμπο της Βοιωτίας (Κωπαΐδα), προκειμένου να προβείτε στην καταπολέμηση αυτών, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές των ζωοτροφών αλλά και επιπρόσθετα οικονομικά να στηρίξετε τους καλλιεργητές της, οι οποίοι διαπιστωμένα προβήκανε σε επανασπορά, εξαιτίας του φαινομένου;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι