ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων ζητά ο Γ. Μουλκιώτης μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπ. Εσωτερικών, κ. Βορίδη, τον Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή, και την Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως, η οποία Ερώτηση συνυπογράφεται από όλα τα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., όπου ο βουλευτής ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων της χώρας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και την βιβλική καταστροφή που είχε ως αποτέλεσμα στην Τουρκία, καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη ουσιαστικού ελέγχου των σχολικών κτιρίων στην χώρα μας.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται ότι σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά μόνο από την ΚΤΥΠ Α.Ε., που αναφέρει ότι δεν δύναται, λόγω έλλειψης προσωπικού, να διενεργήσει τους αναγκαίους προσεισμικούς και μετασεισμικούς ελέγχους σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Τέλος, τονίζεται ότι στο θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, με ανακοινώσεις, υπομνήματα και επιστολές τους προς την Υπουργό Παιδείας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στα Συνέδρια του Επιμελητηρίου, έχουν πολλάκις αναφερθεί λεπτομερώς στην κατεπείγουσα ανάγκη λήψης άμεσων και ουσιαστικών μέτρων.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν όσον αφορά στον ουσιαστικό προσεισμικό και μετασεισμικό έλεγχο στα σχολεία της χώρας, ειδικά των περιοχών που έχουν πληγεί από σεισμούς και των περιοχών που είναι σεισμογενείς.

Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για τις μονάδες που θα κρίνονται ακατάλληλες, ώστε να εξασφαλιστούν άμεσα κτηριακές κρατικές ασφαλείς εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και ασφαλή τα σχολεία.

Τι προτίθενται να κάνουν για τον ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας και αν έχουν προβλέψει και εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη του αναγκαίου επιστημονικού προσωπικού (τόσο στην ΚΤΥΠ Α.Ε. όσο και στους Δήμους), προκειμένου να προχωρήσουν στην διενέργεια ουσιαστικών προσεισμικών ελέγχων σε σταθερή και μόνιμη βάση.

Εάν είναι στις προθέσεις των Υπουργείων η σύσταση Μητρώου Ελέγχων και η έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας των σχολικών κτηρίων όπως ζητά εδώ και χρόνια το ΤΕΕ.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι