ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛύση στο πρόβλημα του ΦΠΑ για τους πτηνοτρόφους-παραγωγούς της Βοιωτίας ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

(copyright: Eurokinissi)

Λύση στο πρόβλημα του ΦΠΑ για τους πτηνοτρόφους-παραγωγούς της Βοιωτίας ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Λύση στο πρόβλημα του ΦΠΑ για τους πτηνοτρόφους-παραγωγούς της Βοιωτίας ζητά ο Γ. Μουλκιώτης

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, και τον Υπ. Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, μέσα από την οποία ζητάει να δοθεί άμεσα λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαφοράς ΦΠΑ αγορών – πωλήσεων της δραστηριότητας των πτηνοτρόφων παραγωγών.

Με την αναφορά, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διαβιβάζει στους αρμό-διους Υπουργούς το έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (Π.Ε.Ο.Π.Π.), το οποίο συνυπογράφουν όλες οι πρωτοβάθμιες ενώσεις της χώρας (Ένωση Πτηνοτρό-φων Κεντρικής & Νότιας Ελλάδας, Ένωση Πτηνοτρόφων Μακεδονίας, Οργάνωση Παραγωγών «Η Πίνδος», Σύλλογος Πτηνοτρόφων Δυτικής Αττικής, Ένωση Πτηνοτρόφων Νομού Ιωαννίνων), με το οποίο εκφράζουν την μεγάλη ανησυχία των πτηνοτρόφων-εκτροφέων για την οικονομική επιβίωσή τους.

Τονίζεται ότι, ο συγκεκριμένος κλάδος υπέστη αλλεπάλληλες κρίσεις και βρίσκεται σήμερα σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση και λόγω της αλλαγής του ΦΠΑ των ζωοτρόφων από το 13% στο 6%, ενώ το ΦΠΑ των ζώντων ορνίθων είναι 13%.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, απαιτείται αφενός εξίσωση των συντελεστών αγοράς ζωοτροφών και πωλήσεων ζώντων ζώων στο 6% με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και αφετέρου ρύθμιση όλων των χρεών που έχουν εν τω μεταξύ δημιουργηθεί σε 100 μηνιαίες δόσεις.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι