ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θήβα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου

ΘΗΒΑ

#TAGS: ΙΣΘ  Θήβα  Μαθητές 

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θήβα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θήβα για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου

Δέκα έξι μαθητές, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έγιναν εθελοντές δότες μυελού

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο Θήβας, εκδήλωση η οποία ήταν αφιερωμένη στην «15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου». Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από τις Γ` τάξεις των Λυκείων της Θήβας.

Ο Ι.Σ. Θήβας είχε την χαρά να καλωσορίσει για ακόμη μια φορά τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Αν. Καθηγητή, Παιδίατρο, Αιματολόγο, Ογκολόγο, ο οποίος είναι και ο γιατρός που πραγματοποίησε τις πρώτες μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών σε παιδί στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος αυτός «?νθρωπος» που κυριολεκτικά «οργώνει» την Ελλάδα, ενημέρωσε τους μαθητές για την ασθένεια του καρκίνου και τα τεράστια άλματα που έχουν γίνει για την καταπολέμηση του. Ιδιαίτερη σημασία είχε η ενημέρωση για την νίκη του καρκίνου του αίματος , που πλέον είναι δυνατή μέσω της μέγιστης πράξης δωρεάς μυελού των οστών.

Στην εκδήλωση οι μαθητές είχαν άψογη συμπεριφορά και την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με συγκινητικό τρόπο, όταν μετά το τέλος της, δέκα έξι μαθητές από τα Λύκεια, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών, δίνοντας δείγματα.

Ο Ι.Σ. Θήβας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την εκδήλωση, ανέφερε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν, και ιδιαίτερα τον κ. Κων/νο Χαρέμη, εκπαιδευτικό και Δημοτικό Σύμβουλο, για την συμβολή τους στην εκδήλωση και να εκφράσουμε την ευχή σε λίγους μήνες που και τα υπόλοιπα παιδιά θα πληρούν τους όρους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, όσο γίνεται περισσότεροι να βρίσκονται στην προνομιακή θέση να έχουν το θείο δώρο και να χαρίσουν ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι