ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕ.Κ.Θ.: «Οι ζωές μας είναι αδιαπραγμάτευτες - Δεν είναι κόστος»

ΘΗΒΑ

#TAGS: ΕΚΘ  Απεργία  Θήβα 

Ε.Κ.Θ.: «Οι ζωές μας είναι αδιαπραγμάτευτες - Δεν είναι κόστος»

Ε.Κ.Θ.: «Οι ζωές μας είναι αδιαπραγμάτευτες - Δεν είναι κόστος»

Το Ε.Κ.Θ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη στη Θήβα

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023

Γιώργος Πέππας

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Θήβας, το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη και τον λαό της περιοχής να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα στη κεντρική πλατεία της Θήβας στις 11:00 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή του το Ε.Κ.Θ. αναφέρει:

«Η τεράστια και ελπιδοφόρα επιτυχία των τελευταίων κινητοποιήσεων, στην πόλη της Θήβας και σε όλες τις πόλεις της Χώρας μας, με τεράστια συμμετοχή των νέων ανθρώπων και της σπουδάζουσας νεολαίας, για το έγκλημα των Τεμπών, έδειξε ότι η κοινωνία αφυπνίζεται και αντιδρά απέναντι στην άθλια Κυβερνητική πολιτική που εκτός όλων των άλλων απαξιώνει και την ίδια την ζωή μας.

Οι Κυβερνητικές ευθύνες, του ΟΣΕ και της Hellenic Train δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν. Η εργατική τάξη όπως ξέρει περήφανα να θρηνεί τους νεκρούς της, έτσι περήφανα ξέρει να διεκδικεί ζωή με δικαιώματα.

Η οργή που νιώθει ο λαός της χώρας μας, μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και οι τεράστιες συγκεντρώσεις εργαζομένων και νεολαίας, ανοίγουν το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους σιδηροδρομικούς και τους δεκάδες νέους ανθρώπους που είναι τα παιδιά μας. Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις λαϊκές ανάγκες με βάση το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

Δεν θα επιτρέψουμε να γινόμαστε ξανά και ξανά θυσία στο βωμό του κέρδους. Ασφαλείς συγκοινωνίες στην υπηρεσία του λαού και γενικότερα μέτρα προστασίας της ίδιας της ζωής μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Το Ε.Κ. Θήβας συμμετέχοντας στην 24 ώρη Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 16 Μάρτη 2023 καλεί τα Σωματεία μέλη και όλο τον λαό της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην Κεντρική πλατεία της Θήβας στις 11.00 το πρωί.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!!!»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι