ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυνέντευξη Γιώργου Μουλκιώτη, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Συνέντευξη Γιώργου Μουλκιώτη, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Συνέντευξη Γιώργου Μουλκιώτη, υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία, στην εφημερίδα «Απογευματινή»

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, Αρ. φύλ. 105

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023

Γιώργος Πέππας

1.Ποιο είναι για το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου;

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι το τι κράτος θέλουμε: Ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων ή ένα κράτος εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος που θα δώσει προοπτική στον λαό; Ως ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής, αγωνιζόμαστε για να οικοδομήσουμε μια φιλελεύθερη δημοκρατία που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία ανθεκτική οικονομία, που να μειώνει τις ανισότητες και να δίνει προοπτική στη νέα γενιά. Απευθύνουμε λοιπόν κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη προοδευτική δύναμη.

2. Αν δεν καταστεί δυνατόν να προκύψει αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιουνίου, πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμβάλλει σε κυβερνητική λύση;

Ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης είναι σαφέστατος στις τοποθετήσεις του. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα «δεκανίκι». Έχει ιστορία, κοινωνική ρίζα, αναφορά και αξιοπρέπεια και αγωνίζεται απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας, που αντί για ενότητα και προοπτική, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και επενδύουν στον φόβο, με αυτοσκοπό τους «την καρέκλα».

 3. Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη δεκαετία για ποιο λόγο να επιστρέψουν στο κόμμα σας;

Οι πολίτες θυμούνται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα. Είναι η παράταξη που έφτιαξε τα δημόσια νοσοκομεία, στήριξε τη δημόσια Παιδεία, έκανε τα μεγάλα έργα, προχώρησε μεγάλες μεταρρυθμίσεις όπως το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις Ανεξάρτητες Αρχές και συνέβαλε καθοριστικά ώστε οι Έλληνες να ζουν χωρίς διακρίσεις. Ήδη οι κάλπες της 21ης Μαΐου έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης. Διαφαίνεται μια δυναμική τάση αντιστροφής των ψηφοφόρων, καθώς η εκφώνηση πολιτικής πρόθεσης, χωρίς ρεαλιστικό και συγκεκριμένο υπόβαθρο, οδήγησε στην μεγάλη συρρίκνωση της εκλογικής δεξαμενής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος που έχει σημαία τις υποσχεσιολογίες, τις ψευδολογίες και τα παρωχημένα συνθήματα, ενώ το τραύμα που προκάλεσαν οι ανερμάτιστες υποσχέσεις του το 2015 παραμένει ανοιχτό.  

4.Μπορεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει τον ισχυρότερο πόλο της προοδευτικής αντιπολίτευσης;

 Το πολιτικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνιστά μια ρεαλιστική προγραμματική πρόταση, με βάση την μεταρρυθμιστική σοσιαλιστική ταυτότητά του. Είναι ο μόνος γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας που είναι σε θέση να δώσει πνοή, ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος με αξιοπιστία και πρόοδο. Είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την πρόοδο, με αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι