ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓ. Κοτρωνιάς: «Η Λαμία έχει τους καλύτερους ποδηλατόδρομους στην Ελλάδα»

Γ. Κοτρωνιάς: «Η Λαμία έχει τους καλύτερους ποδηλατόδρομους στην Ελλάδα»

Γ. Κοτρωνιάς: «Η Λαμία έχει τους καλύτερους ποδηλατόδρομους στην Ελλάδα»

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο πρ. Βουλευτής Ν.Δ. του νομού Φθιώτιδας, κ. Γ. Κοτρωνιάς, σε ανάρτησή του, στις 2/6/23 αναφέρθηκε στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη Λαμία, σημειώνοντας πως κατά τη δημαρχιακή του θητεία συνδέθηκε με αυτό το έργο, σημειώνοντας πως τον χαροποιεί η «επέκταση από την σημερινή Δημοτική Αρχή του ποδηλατόδρομου», ενώ κάλεσε τους πολίτες, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, να εντάξουν την ποδηλασία στην καθημερινότητά τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Κοτρωνίας:

«Η ΛΑΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έχω συνδέσει την δημαρχιακή μου θητεία με ένα πρωτοποριακό για την εποχή του περιβαλλοντικό έργο. ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.

Η Λαμία σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων, πάνω από 8 km, ένα δίκτυο που σχεδιάστηκε για να συνδέει σχολεία, χώρους άθλησης, τις αφετηρίες των mini bus, μέσα από συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης με χρήση του πιό οικολογικού μέσου, του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ.

Το έργο όμως αυτό κυρίως διαπλάθει μια νέα φιλοσοφία μετακινήσεων, και προοιωνίζει μια νέα καθημερινότητα για την πόλη μια προοπτική που βλέπει το μέλλον .

Στη νότια Λαμία, ο ποδηλατόδρομος ξεκινάει από το στάδιο των Καλυβίων , περνάει από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, περνάει από το στάδιο της Καμαρίτσας , από το κλειστό γυμναστήριο, από το νέο κολυμβητήριο , από το 7o Γυμνάσιο, από το 2ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό και καταλήγει στην αφετηρία των mini bus στο Τσαλτάκη .

Στην βόρεια Λαμία περνάει από το 1ο και το 4ο Λύκεια, από το γήπεδο της Λαμίας και το ανοικτό κολυμβητήριο, από το γήπεδο στα Γαλανέικα, από τα γήπεδα τέννις , από το νηπιαγωγείο και καταλήγει στην αφετηρία των mini bus στο LIDL.

Χαίρομαι για την επέκταση από την σημερινή Δημοτική Αρχή του ποδηλατόδρομου μπροστά από το 5o Λύκειο μέχρι το γήπεδο των Καλυβίων και χαίρομαι επίσης γιατί πληροφορούμαι ότι στις προθέσεις της είναι και η συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών και των ζημιών των υφιστάμενων ποδηλατόδρομων, ώστε να συνεχίσουν να είναι οι αρτιότεροι κατασκευαστικά ποδηλατόδρομοι της Ελλάδας .

 Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου ας εντάξουμε κι εμείς τη χρήση του στην καθημερινή μας μετακίνηση, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, προς όφελος των πολιτών και της υγείας τους, πρώτα από όλα, αλλά και του περιβάλλοντος, γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας και στο μέλλον της Πατρίδας μας.»