ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην πρώτη ομιλία του στη Βουλή εξέδωσε ο Λευτέρης Κτιστάκης

Την πρώτη ομιλία του στη Βουλή εξέδωσε ο Λευτέρης Κτιστάκης

Την πρώτη ομιλία του στη Βουλή εξέδωσε ο Λευτέρης Κτιστάκης

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Βοιωτίας της Ν.Δ., κ. Λ. Κτιστάκης, εξέδωσε την πρώτη του ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης.

Στα πλαίσια της ομιλίας του ο κ. Κτιστάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά από δεσμεύσεις που περιλαμβάνει το το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, ο κ. Κτιστάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω θέματα:

«Εποχικοί εργάτες:

Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου εποχικής εργασίας και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη μετάκληση των πολιτών τρίτων χωρών ως εργαζομένων. Η παρέμβαση αυτή έρχεται να ικανοποιήσει μία επιτακτική αναγκαιότητα όχι μόνο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αλλά και για τις παραγωγικές βιομηχανίες.

Υγεία:

Ανασχεδιασμός του υγειονομικού χάρτη, επέκταση του θεσμού του προσωπικού γιατρού σε όλο τον πληθυσμό της χώρας καθώς και εισαγωγή θεσμού συμβούλου υγείας. Κύριος σκοπός είναι η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών από τα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας που να ανταποκρίνονται στις σημερινές, πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Παιδεία:

Εκκίνηση της διαδικασίας για μια γενναία Συνταγματική Αναθεώρηση που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις και θα εκσυγχρονίσει αναχρονιστικές διατάξεις όπως το άρθρο 16 για τη λειτουργία μη κρατικών Α.Ε.Ι.

Ψηφιακή διακυβέρνηση:

Ακόμη περισσότερη διαδραστικότητα σε τομείς όπως του κράτους όπως: η εκπαίδευση, η υγεία, η δικαιοσύνη αλλά και η πλήρης ψηφιοποίηση των κεντρικών αρχείων του Κράτους (υποθηκοφυλακείων, Δικαιοσύνης, Πολεοδομιών, νοσοκομείων κ.ά), ώστε όλα τα δεδομένα να είναι άμεσα διαθέσιμα στον ενδιαφερόμενο πολίτη ή στη δημόσια υπηρεσία.

Αγρότες:

Ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος του αύριο πρέπει να είναι εξωστρεφής και ενημερωμένος επιχειρηματίας, να συνεργάζεται σε κοινά σχήματα αξιοποιώντας παράλληλα την νέα πρακτική στις καλλιέργειες. Η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία και στη προώθηση συνεργατικών σχημάτων.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι