ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Θετική αλλά αποσπασματική» χαρακτήρισε ο Γ. Μουλκιώτης την πρωτοβουλία της Ν.Δ. για την ψήφο των απόδημων

«Θετική αλλά αποσπασματική» χαρακτήρισε ο Γ. Μουλκιώτης την πρωτοβουλία της Ν.Δ. για την ψήφο των απόδημων

«Θετική αλλά αποσπασματική» χαρακτήρισε ο Γ. Μουλκιώτης την πρωτοβουλία της Ν.Δ. για την ψήφο των απόδημων

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Γ. Μουλκιώτης, εξέδωσε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, μέσα στα πλαίσια της συζήτησης του ν/σ του Υπ. Εσωτερικών, για την ψήφο των απόδημων, με τον κ. Μουλκιώτη να αναφέρει πως το νομοσχέδιο συνιστά μια θετική αλλά αποσπασματική πρωτοβουλία για τους απόδημους.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

•Η θέση του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την ψήφο των απόδημων είναι σταθερή και διαχρονική: τάσσεται υπέρ της άρσης κάθε εμποδίου και της διευκόλυνσης της ψήφου των αποδήμων, οι οποίοι έχουν ήδη το δικαίωμα ψήφου.

•Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική εξ’ αρχής όταν, για λόγους διακομματικής συναίνεσης, τέθηκαν κωλύματα οι γνωστοί «κόφτες» της διετούς παραμονής στη χώρα εντός της τελευταίας 35ετίας, καθώς και το κριτήριο της υποβολής φορολογικής δήλωσης.

•Το ΠΑΣΟΚ ασκεί και σήμερα εποικοδομητική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει:

Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα σε απογραφή των εκλογέων που βρίσκονται έξω από την ελληνική επικράτεια.

Την άμεση εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, προς άρση των περιπτώσεων μη δηλωθέντων θανάτων στο εξωτερικό. 

Την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής των απόδημων στην πολιτική ζωή μέσω ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για τους απόδημους που να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σήμερα και του μέλλοντος.

Την ανάγκη εκπόνησης οδικού χάρτη από την Κυβέρνηση για την τρόπο συμμετοχής στις εκλογές των εποχικά εργαζομένων και των φοιτητών κατά την εξεταστική περίοδο.

Αναφερόμενος στην καταστροφή που συντελείται λόγω πυρκαγιών επεσήμανε ότι:

•Κατά μια τραγική ειρωνεία, ενώ συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι, είμαστε μάρτυρες μιας νέας πραγματικής τραγωδίας για:

Τους εργαζόμενους που χάνουν τη ζωή τους λόγω έμπρακτης υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και ανεπάρκειας ελεγκτικών μηχανισμών.

Τους συμπολίτες που χάνουν ό,τι έχουν στις φωτιές και δεν αναπληρώνονται με επιδόματα.

Το περιβάλλον και τα δάση που καίγονται απροστάτευτα, συντελώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε πολλές περιοχές της χώρας όπως π.χ. στα Δερβενοχώρια, όπου εκτός από τεράστιες εκτάσεις κάηκαν και εργοστάσια.

•Απαιτείται κοινωνική συνείδηση και πολιτική ευθύνη, καθώς στη ζωή και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, μαγικές συνταγές ή κρυμμένοι θησαυροί. Ούτε παντοδύναμοι ηγέτες.

•Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι από τα «μαθήματα» που θα έπρεπε να μας έχει δώσει η τραγωδία του 2018, τα περισσότερα τα ξεχάσαμε, ενώ η επίκληση της κλιματικής αλλαγής, χωρίς κατάλληλη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πυρκαγιές ούτε σε επίπεδο πρόληψης, ούτε σε επίπεδο σχεδιασμού και συντονισμού, ούτε σε επίπεδο μέσων και προσωπικού, δείχνει και αμεριμνησία και ανικανότητα.

•Ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν ασκείται με μοναδικό μέλημα την επικοινωνιακή διαχείριση μιας πρωτοφανούς καταστροφής. Ούτε με εύκολες συγκρίσεις με το κακό παρελθόν.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι