ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλ. Τραμπάκουλος: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Ηλίας Τραμπάκουλος  Δήμος Θηβαίων 

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε σε οικόπεδα και χώρους που παραμένουν, στην επικράτεια του Δήμου, ακαθάριστα «λειτουργώντας ως καύσιμη ύλη σε πιθανή πυρκαγιά», υπογραμμίζοντας πως «Κάθε χρόνο ο Δήμος Θηβαίων βγάζει ανακοινώσεις για καθαρισμό οικοπέδων και αναφέρει τις ποινές που προβλέπονται βάσει νόμου για όποιον δεν καθαρίσει.»

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Τραμπάκουλος:

«Καπαρέλλι, Χώστια, Μαζαράκη, Θήβα

Απανωτές φωτιές που έκαψαν πολλά στρέμματα και έβαλαν σε κίνδυνο κατοικίες και περιουσίες πολιτών.

Κάθε χρόνο ο Δήμος Θηβαίων βγάζει ανακοινώσεις για καθαρισμό οικοπέδων και αναφέρει τις ποινές που προβλέπονται βάσει νόμου για όποιον δεν καθαρίσει.

Την ίδια ώρα, όμως, τα οικόπεδα και οι χώροι που ανήκουν στον δήμο παραμένουν ακαθάριστα λειτουργώντας ως καύσιμη ύλη σε πιθανή πυρκαγιά. Δηλαδή, αυτός που απειλεί καλά θα κάνει να μη μένει μόνο στα λόγια αλλά και να εφαρμόζει κι ο ίδιος αυτά που ζητάει.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 27 Ιουλίου ρώτησα σχετικά και ανέφερα ως παράδειγμα τις δημοτικές ιδιοκτησίες του «δάσους» της Πολυγύρας ( από τον χώρο της παλιάς λαϊκής αγοράς μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων) και του ρέματος Χρυσορρόα ανατολικά από τον λόφο του Αμφείου στο ύψος του Συνοικισμού.

Η απάντηση του αρμόδιου αντιδήμαρχου για έλλειψη χρημάτων, μέσων και προσωπικού δε μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς.

Την αμέσως επόμενη ημέρα συνεργείο του δήμου έκανε έναν υποτυπώδη καθαρισμό στην αλάνα της Πολυγύρας. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν μέσα, χρήματα και προσωπικό αλλά όχι σωστή οργάνωση και προγραμματισμός. Επίσης, σημαίνει ότι πρώτα μας ενδιαφέρει να μη δημιουργηθούν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες παρά η ουσία που δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό των οικοπέδων.

Υ.Γ. Φωτογραφίες μετά τον "καθαρισμό" της Πολυγύρας»