ΑρχικήΕιδήσειςΕλλάδαΚ. Βελόπουλος: «Καθυστερεί χαρακτηριστικά η μείωση της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα»

Κ. Βελόπουλος: «Καθυστερεί χαρακτηριστικά η μείωση της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα»

Κ. Βελόπουλος: «Καθυστερεί χαρακτηριστικά η μείωση της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα»

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση», κ. Κ. Βελόπουλος, κατέθεσε Ερώτηση στον Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με την καθυστέρηση της μείωσης λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην χώρα μας.

Η Ερώτηση:

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Καθυστερεί χαρακτηριστικά η μείωση της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα»

Κύριοι Υπουργοί,

Παρατηρούμε ότι η αποκλιμάκωση των τιμών στην λιανική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος της Ελλάδας προχωρά με τραγικά αργούς ρυθμούς. Μάλιστα, έχει περιέλθει στην αντίληψή μας ανακοίνωση του διεθνούς ευρωπαϊκού φορέα «ACER», ο οποίος καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επέμβει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και να επανεξετάσει τις σχετικές ρήτρες. Σημειωτέον ότι, στην Ελλάδα η αποκλιμάκωση της λιανικής τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα, κατά το β’ τρίμηνο του 2023, ήταν μόνο 8%(!), όταν σε άλλες χώρες της ΕΕ έφτανε μέχρι κ το 65%!

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε κατεπείγουσες πρωτοβουλίες για την δραστική μείωση των τιμών λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ