ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκτακτο: Η φωτιά έφτασε στα όρια της παραλίας Σαράντι - Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό (Βίντεο - Φωτό)

Έκτακτο: Η φωτιά έφτασε στα όρια της παραλίας Σαράντι - Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό (Βίντεο - Φωτό)

Έκτακτο: Η φωτιά έφτασε στα όρια της παραλίας Σαράντι - Κάτοικοι αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό (Βίντεο - Φωτό)

Κάηκε το κάμπινγκ - Έκκληση της αστυνομίας προς τους κατοίκους να εκκενώσουν το Σαράντι

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023

Γιώργος Πέππας

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα η φωτιά έφτασε τα όρια της παραλίας Σαράντι, η οποία «πνίγεται» από τους πυκνούς καπνούς, ενώ το κάμπινγκ που βρισκόταν στο σημείο κάηκε. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 7 οχήματα με 11 αστυνομικούς – που ενισχύονται διαρκώς -, η οποία από τις 11:00 π.μ. προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες πως κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους πείσει να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στο σημείο είναι η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φ. Παπαθωμά, μαζί με την πολιτική προστασία, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Αναστασίου, ο Αντιδήμαρχος, κ. Καμούτσης, ο Αντιδήμαρχος, κ. Κοβάνης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μουλκιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Κιούσης, και ο δημοτικός και υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Τουλουμάκος.

Η φωτιά ξέσπασε κοντά στις 09:00 π.μ., σήμερα το πρωί, στην έξοδο του χωριού Χώστια (Πρόδρομος), από κάποιο σπίτι που υπάρχει στο σημείο, και στην συνέχεια, λόγω των υψηλών ανέμων, βγήκε εκτός ελέγχου και «κατέβηκε» προς την παραλία Σαράντι. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χωστίων, κ. Σεραφείμ Δέδες, μιλώντας στο «Ράδιο Θήβα 97,5», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», με τον Γιώργο Πέππα, έκανε γνωστό πως καήκαν δύο μαντριά, με πολλά ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς και ένα αγροτικό όχημα, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνία τόσο με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φ. Παπαθωμά, όσο και με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου.

Αργότερα έγινε γνωστό πως ένας ηλικιωμένος βοσκός, περίπου 80 ετών, κατά την προσπάθεια του να σώσει τα πρόβατά του, λιποθύμησε από τον καπνό, και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις.

Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 52 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερα, με αεροσκάφη να έχουν σταματήσει να επιχειρούν. Ακόμη, πολίτες και κάτοικοι της περιοχής φαίνεται πως συνδράμουν όπως μπορούν.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στα Χώστια 

Ενεργοποιήθηκε το 112

Το μήνυμα από το 112 ήχησε στα κινητά όσων βρίσκονται στη περιοχή, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι