ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗλ. Τραμπάκουλος: «Για ένα τανγκό χρειάζονται δύο. Το ίδιο και για μια Δημοτική Συνεργασία»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Ηλίας Τραμπάκουλος  Δήμος Θηβαίων 

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Για ένα τανγκό χρειάζονται δύο. Το ίδιο και για μια Δημοτική Συνεργασία»

Ηλ. Τραμπάκουλος: «Για ένα τανγκό χρειάζονται δύο. Το ίδιο και για μια Δημοτική Συνεργασία»

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023

Γιώργος Πέππας

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Ηλ. Τραμπάκουλος, μέσα από το Facebook αναφέρθηκε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Δήμο, σημειώνοντας πως μετά την παραίτηση του κ. Στ. Χαλβατζή, έγιναν «έγιναν μεγάλες και ταυτόχρονες προσπάθειες τόσο για την αυτόνομη κάθοδό μας στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Θηβαίων όσο και για πιθανές συνεργασίες με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου». Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε, δίχως επιτυχία, μια προσπάθεια «για κοινή κάθοδο με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς καρέκλες, χωρίς αξιώματα, χωρίς παρασκήνιο», όπως ανέφερε ο κ. Τραμπάκουλος.

Ο κ. Τραμπάκουλος τόνισε ότι και έξω από το δημοτικό συμβούλιο «θα παλεύουμε για τα μικρά και τα μεγάλα του δήμου μας, για μεγάλωμα του δημόσιου χώρου, για κοινωνικές δομές προς όφελος των δημοτών και των αδύναμων συμπολιτών μας».

Αναλυτικά, ο κ. Τραμπάκουλος έγραψε:

«ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΝΓΚΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ

Το ίδιο και για μία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μετά την ξαφνική παραίτηση του υποψήφιου δήμαρχου της παράταξής μας έγιναν μεγάλες και ταυτόχρονες προσπάθειες τόσο για την αυτόνομη κάθοδό μας στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Θηβαίων όσο και για πιθανές συνεργασίες με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.

Οι δυσκολίες συγκρότησης ψηφοδελτίου που – σκόπιμα- έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση είναι μεγάλες. Αυτό φαίνεται και από την απόσυρση πολλών υποψηφίων και την ομαδική ενσωμάτωσή τους στους συντηρητικούς συνδυασμούς που υπάρχουν.

Οι αγωνίες μας για το μέλλον του δήμου έρχονται σε πλήρη ταύτιση και με την αγωνία του προοδευτικού κόσμου που ζητά μία εναλλακτική πρόταση με προοπτική.

Με αυτές τις ανησυχίες ολοκληρώσαμε- ανεπιτυχώς- την προσπάθειά μας για κοινή κάθοδο με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς καρέκλες, χωρίς αξιώματα, χωρίς παρασκήνιο.  

Δυστυχώς, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μάς κοινοποιήθηκε η αδυναμία μιας τέτοιας συνεργασίας. Θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε συνεργασία με σκοπό να υπάρξει προοδευτική δημοτική αρχή. Γνωρίζουμε από τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από τα λίγα που μας χωρίζουν. Απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μία προοπτική να σταματήσει ο κατήφορος και η παρακμή που κυριαρχεί στην πόλη και τα χωριά του δήμου μας.

Καθένας από εμάς αναλαμβάνει την ευθύνη της απόφασής του. Αλλιώς διεκδικείς και σχεδιάζεις το μέλλον και υλοποιείς το όραμά σου αν ηγείσαι αυτής της προσπάθειας κι αλλιώς αν αγωνίζεσαι ή απλά προτείνεις ή ασκείς κριτική σε μία δημοτική αρχή προσανατολισμένη σε συμφέροντα ολίγων, χωρίς διεκδίκηση, που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα.

Εμείς, ακόμη κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, θα παλεύουμε για τα μικρά και τα μεγάλα του δήμου μας, για μεγάλωμα του δημόσιου χώρου, για κοινωνικές δομές προς όφελος των δημοτών και των αδύναμων συμπολιτών μας, για έργα υποδομής με βάση τις ανάγκες των δημοτών, για νέα σχολεία, για τη στελέχωση του νοσοκομείου, για καθαρό περιβάλλον, για ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού με όρους και προϋποθέσεις, για φθηνό νερό και δημοτικά τέλη, για μια κοινωνία ανθρώπινη και δίκαιη με επίκεντρο τον πολίτη.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι