ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΛαϊκή Συσπείρωση Θήβας: «Και η κοροϊδία έχει τα όρια της»

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Λαϊκή Συσπείρωση  Δήμος Θηβαίων 

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας: «Και η κοροϊδία έχει τα όρια της»

Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας: «Και η κοροϊδία έχει τα όρια της»

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023

Γιώργος Πέππας

Η Λ.Σ. Θήβας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου, σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος «αναμασάει το επιχείρημα ότι είναι «αντίθετος» με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών», και ότι «αναμασάει το «επιχείρημα» ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, σεβόταν διαχρονικά τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου». Η Λ.Σ. Θήβας έδωσε στη δημοσιότητα ως απάντηση στα παραπάνω, δύο επίσημα πρακτικά συνεδριάσεων, το πρώτο είναι η υπ’αρ. 162/2-11-2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας και το δεύτερο το υπ’αρ. 8/5-11-2020 Πρακτικό της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά, η Λ.Σ. Θήβας ανέφερε:

«ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Το τελευταίο διάστημα, όλως τυχαίως ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου κ. Αναστασίου αναμασάει το επιχείρημα ότι είναι «αντίθετος» με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Επίσης αναμασάει το «επιχείρημα» ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, σεβόταν διαχρονικά τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Προς απάντηση των παραπάνω «επιχειρημάτων», θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη των δημοτών δύο επίσημα Πρακτικά συνεδριάσεων. Το πρώτο είναι η υπ’αρ. 162/2-11-2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας και το δεύτερο το υπ’αρ. 8/5-11-2020 Πρακτικό της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Και τα δύο αφορούν τη Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αιολικού σταθμού 21 MW στην περιοχή «ΖΑΓΑΡΑΣ» των Δήμων Θηβαίων και Αλιάρτου - Θεσπιέων.

Απλώς για την ιστορία να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ελατοσκεπή περιοχή, στα όρια της οποίας βρίσκεται η «Ιπποκρήνη», μία πηγή την οποία μνημονεύει ο ίδιος ο Ησίοδος στα έργα του, αρκετούς αιώνες ΠΧ. Με δυο λόγια, εάν κατασκευαστεί το αιολικό, θα καταστραφεί η Ιπποκρήνη.

Ιδού τι αναφέρει η υπ’αρ. 162/2-11-2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Εν ολίγοις, αν και το Συμβούλιο της Κοινότητας Δομβραίνας είχε λάβει θετική απόφαση και παρά τη θετική εισήγηση του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας έλαβε αρνητική απόφαση, κυρίως στη βάση του φυσικού περιβάλλοντος και του ιστορικού χαρακτήρα της περιοχής.

Τρεις ημέρες μετά, συνεδρίασε επί της έγκρισης της ΜΠΕ η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος ούτε ήταν μέλος της Επιτροπής, ούτε συνήθιζε να παρευρίσκεται σε αντίστοιχες συνεδριάσεις της.    Ιδού τα κρίσιμα αποσπάσματα του σχετικού Πρακτικού:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Επομένως πόσο αντίθετος με τις ανεμογεννήτριες ήταν και είναι ο κ. Αναστασίου, και πόσο σεβάστηκε τη συλλογική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του;

Τόσο πολύ, ώστε να συμμετάσχει αυτόβουλα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να αγνοήσει - αποκρύψει την Απόφαση του συλλογικού οργάνου του Δήμου και να υπερασπιστεί την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου που θα καταστρέψει ένα μυθολογικό – ιστορικό μνημείο…

Αν μη τι άλλο, το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός έχει ξεπεράσει συνειδητά ακόμη και τα ύστατα προσχήματα για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ΑΠΕ. Όλα τα υπόλοιπα μάλλον οφείλονται στο προεκλογικό της περιόδου…

Τέλος, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι όσον αφορά τον δίδυμο συνδυασμό του κ. Στάικου, να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος κατά τη θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος δεν υπερασπιζόταν τις ανεμογεννήτριες μόνο στη Θήβα, αλλά μέχρι και στα Αγραφα, ως εκπρόσωπος μάλιστα του Δήμου Θηβαίων.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι