ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΟ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στη Θήβα

ΘΗΒΑ

#TAGS: ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  Απεργία 

Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στη Θήβα

Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στη Θήβα

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Πέππας

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε γνωστό πως θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που θα γίνει στη Θήβα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, σημειώνοντας πως «Η κυβέρνηση της ΝΔ ανυπομονεί τόσο να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους επιχειρηματικούς ομίλους που φέρνει για ψήφιση στην βουλή την Πέμπτη 21/9,με την μορφή του κατεπείγοντος τον αντεργατικό νόμο που θα επιφέρει τεράστιο χτύπημα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.»

Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αναφέρει επίσης ότι «Δεν τους αρκεί η εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Μας φέρνουν ως «κανονικότητα» και «ευρωπαϊκό κεκτημένο», το να μην έχουμε σταθερό ωράριο εργασίας ,να μην γνωρίζουμε αν, πότε και για πόσες ώρες θα μας καλέσει ο εργοδότης να δουλέψουμε.» και καλεί όλους να συμμετέχουν την Πέμπτη στην απεργία.

Η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ανυπομονεί τόσο να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους επιχειρηματικούς ομίλους που φέρνει για ψήφιση στην βουλή την Πέμπτη 21/9,με την μορφή του κατεπείγοντος τον αντεργατικό νόμο που θα επιφέρει τεράστιο χτύπημα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.

Κατά παραγγελία του ΣΕΒ καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο δίνοντας στους εργοδότες το δικαίωμα να επιβάλουν στους εργαζόμενους 13 ώρες δουλειά την ημέρα,78 ώρες την εβδομάδα ,εισάγουν τις συμβάσεις μηδενικών ωρών που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα ενημερώνονται μία μέρα πριν για το πού και πότε θα εργαστούν χωρίς άλλα δικαιώματα και για να διασφαλίσει ότι αυτά θα περνούν χωρίς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους ποινικοποιούν την απεργία προβλέποντας βαριές ποινές .

Είναι αδίστακτοι !Δεν δίνουν δεκάρα για τις ζωές μας !

Τι μεγαλύτερη απόδειξη για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές ,ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει ολόκληρους νομούς της χώρας μας. Συνεχίζουν ακάθεκτοι το νομοθετικό έργο υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων και ενώ η σκέψη των εργαζομένων είναι στραμμένη στο λαό της Θεσσαλίας που μαζί με μέλη συνδικάτων ,ομοσπονδιών ,εργατικών κέντρων άλλων εθελοντών δίνουν μάχη με το χρόνο μέσα στις λάσπες ,με το φόβο των μολύνσεων που απειλούν την περιοχή, χωρίς «στάλα» πόσιμο νερό ,ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταστραφεί ,είναι άστεγοι και ακόμα οι οικογένειες των θυμάτων δεν έχουν θάψει τους νεκρούς τους.

Η κυβέρνηση ‘τρέχει’ να περάσει το νομοσχέδιο –παραγγελία των βιομηχάνων ,των εφοπλιστών ,των μεγαλοξενοδόχων ,συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων ,για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους και να εξασφαλίσουν το ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων, απομυζώντας ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό υπεραξίας από τον ιδρώτα μας.

Δεν τους αρκεί η εργασιακή ζούγκλα που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Μας φέρνουν ως «κανονικότητα» και «ευρωπαϊκό κεκτημένο», το να μην έχουμε σταθερό ωράριο εργασίας ,να μην γνωρίζουμε αν, πότε και για πόσες ώρες θα μας καλέσει ο εργοδότης να δουλέψουμε.

Νομιμοποιούν την πολλαπλή εργασία ,λέγοντας μας ότι διασφαλίζουν το «δικαίωμα» του εργαζόμενου με πλήρη απασχόληση να έχει και δεύτερη     ακόμη και τρίτη δουλειά. Η αλήθεια όμως είναι ότι νομοθετούν το δικαίωμα των εργοδοτών να λιώνουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους με 13 ώρες δουλειά την ημέρα!

Το νομοθετικό τερατούργημα στοχεύει στην κατάργηση της πενθήμερης εργασίας αφού δεν προβλέπεται πουθενά δεύτερο ρεπό ,που σημαίνει ότι σε μια εβδομάδα μπορεί να δουλεύουμε μέχρι και 68 ώρες.

Με άλλο άρθρο προβλέπονται βαρύτατα πρόστιμα και ποινές φυλάκισης σε όσους αγωνίζονται για να προστατέψουν τα δικαιώματα και τις αποφάσεις των εργαζομένων από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας.

Θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα ,καμία ανάγκη ελεύθερου χρόνου ,για την οικογένεια ,για ανάπαυση να μπαίνει εμπόδιο.

Ενώ ως επιχείρημα δεν ντρέπονται να αξιοποιούν την κατάσταση με την ακρίβεια και τους μισθούς πείνας δίνοντας τη «δυνατότητα» οι εργαζόμενοι να δουλεύουν ήλιο με ήλιο για να βγάλουν τα προς το ζην.  

Δεν θα ανεχτούμε αυτή την κατάσταση!

Δεν είναι κανονικότητα να δουλεύουμε 13 ώρες την μέρα. Κανονικότητα είναι 7ωρο, 5νθήμερο ,35ωρο με αυξήσεις των μισθών και επαναφορά τριετιών. Δουλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας

Παλεύουμε για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία με συλλογικές συμβάσεις ,για την προστασία του μισθού μας από χαράτσια και ακρίβεια, την προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Παράλληλα απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικών, αντιπυρικών ,αντισεισμικής θωράκισης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

 ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΘΗΒΑ:ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 11:00

ΧΑΛΚΙΔΑ:ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10:30

ΑΘΗΝΑ:ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:30»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι